ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος οι Αλκυονίδες

Τέλος οι Αλκυονίδες
Μπορεί να μύρισε άνοιξη, ωστόσο από το βράδυ ο καιρός γίνεται και πάλι χειμωνιάτικος...

Μπορεί να μύρισε άνοιξη, ωστόσο από το βράδυ ο καιρός γίνεται και πάλι χειμωνιάτικος.

Ήδη, αυτή τη στιγμή, σύμφωνα, με τον μετεωρολόγο, κ. Τάσο Αρνιακό βροχές σημειώνονται στην Κρήτη, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες θα επεκταθούν στις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Εντονα θα είναι τα φαινόμενα στις συγκεκριμένες περιοχές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, αύριο, Τρίτη, θα σημειωθούν νεφώσεις με λίγες βροχές στα κεντρικά και βόρεια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο με λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι και μετά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 6.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 -5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος θα είναι καιρός στη Θεσσαλονίκη, με συννεφιές που κατά διαστήματα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί από 3 έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη περιμένουμε μικρή εξασθένιση των φαινομένων και μόνο στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τη Κρήτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο οι βοριάδες θα φθάσουν μέχρι τα 6 μποφόρ με εξασθένιση το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα φθάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, νέα επιδείνωση του καιρού θα έχουμε από την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες στα νότια και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.