ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν από τις 18:00 περίπου...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν από τις 18:00 περίπου, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, οι οποίοι αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από στιγμή σε στιγμή. Αυτή τη στιγμή στο σημείο παραμένουν ακόμη μία ομάδα περίπου 50 ατόμων.

Περίπου 2.000 εργαζόμενοι στα ΜΜΜ πραγματοποίησαν νωρίτερα μηχανοκίνητη και πεζή πορεία από την πλατεία Κοτζιά, όπου είχαν συγκεντρωθεί στις 16:00, προς τη Βουλή.

Αποπνιχτική ήταν η ατμόσφαιρα γύρω στις 18:30 έξω από τη Βουλή, καθώς το σκηνικό έντυσαν κροτίδες και καπνογόνα. Ωστόσο, δεν έλειψαν ακόμα και τα αβγά που πέταξαν κάποιοι πιο θερμόαιμοι. Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας οι ακούγονταν συνθήματα κατά του νομοσχεδίου, ενώ στο έξω από τη Βουλή οι εργαζόμενοι φώναζαν "κλέφτες - κλέφτες".

Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΕΘΕΛ ΟΑΣΑ Νίκος Κουλουμπαρίτσης, μιλώντας στο newsbomb.gr ανέφερε πως ο αγώνας έχει επιφέρει νίκες για τους εργαζομένους, ενώ ευχαρίστησε το επιβατικό κοινό γιατί έχει σταθεί στο πλάι τους όλο αυτό τον καιρό. "Ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους αλλά όλους τους πολίτες» ανέφερε κλείνοντας.

Από την πλατεία Κοτζιά, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε μεταξύ άλλων: "Ο αγώνας δεν τελειώνει σήμερα. Είναι αγώνας για δημόσιες μεταφορές και φθηνές συγκοινωνίες".

Οι εργαζόμενοι έφθασαν στη Βουλή γύρω στις 18:00.

Μιλώντας στη Βουλή επί της συζήτησης του νομοσχεδίου, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, έστειλε σαφές μήνυμα, τόσο προς τους εργαζόμενους, όσο και προς το επιβατικό κοινό.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι συνεπείς στη δουλειά τους και αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους, να τιμούν τους πολίτες, που χρησιμοποιούν τα μαζικά μέσα και είναι ουσιαστικώς οι εργοδότες τους. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να είναι και αυτοί συνεπείς στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, σεβόμενοι τον μόχθο των ανθρώπων, που εργάζονται στους συγκοινωνιακούς φορείς και τους προσφέρουν μία όσο γίνεται πιο καλή υπηρεσία, υπενθυμίζοντας ουσιαστικά την υποχρέωση, που έχουν, για να ακυρώνουν το εισιτήριό τους.

διαβάστε επίσης: Σε “ομηρία” το επιβατικό κοινό-κυκλοφοριακό “αμόκ” στους δρόμους