ΕΛΛΑΔΑ

Στη ίδια θέση… το παζάρι στον Πειραιά

Στη ίδια θέση… το παζάρι στον Πειραιά
Ομόφωνη απόφαση να παραμείνει το παζάρι του Πειραιά για ένα ακόμα χρόνο στη θέση που λειτουργεί σήμερα...

Ομόφωνη απόφαση να παραμείνει το παζάρι του Πειραιά για ένα ακόμα χρόνο στη θέση που λειτουργεί σήμερα, από την οδό Αλιπέδου μέχρι και την πλατεία Ιπποδαμείας, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Την ίδια στιγμή, ο δήμος θα αναθέσει σε Πανεπιστήμιο την εκπόνηση χωροταξικής μελέτης για το παζάρι.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε ότι "δεν μπορεί, να σέρνεται επί μακρόν αυτή η νοσηρή κατάσταση της παρανομίας και του παραεμπορίου", ενώ έκανε λόγο για ιστορική διατήρηση του θεσμού του κυριακάτικου παζαριού με όρους και κανόνες. Υπογράμμισε επίσης ότι ένα ποσοστό αδειών θα ανήκει σε εμπόρους του Πειραιά, που η οικονομική κρίση τους οδήγησε στο να βάλουν λουκέτο στο μαγαζί τους.

«Χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαιτούμενος διάλογος με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς και με αποσπασματικό σχεδιασμό προχωρά η διοίκηση του Δήμου Πειραιά στη διαμόρφωση των νέων όρων και των προϋποθέσεων για τη λειτουργία της κυριακάτικης αγοράς Πειραιά», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Μίχας.