ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ:Συμφωνούν στο ν/σ για το γραφείο αυθαιρεσίας

ΕΛΑΣ:Συμφωνούν  στο ν/σ για το γραφείο αυθαιρεσίας
Θετικοί εμφανίζονται οι φορείς στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου...

Θετικοί εμφανίζονται οι φορείς στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το γραφείο περιστατικών αυθαιρεσίας ένστολων.

Σύμφωνος με όλο το νομοσχέδιο, πλην μιας διάταξης που αφορά στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αστυνομικών της Αττικής, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Ιωάννης Μακρής.

Ο ίδιος μίλησε για ρύθμιση που ετέθη εκτός διαδικασίας διαβούλευσης και συνιστά "μεθόδευση και ωμή παράβαση στα συνδικαλιστικά δρώμενα", ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε, ότι η Ένωση θα προσβάλει τη διάταξη ως αντισυνταγματική.


Για τη σύσταση του Γραφείου για την αντιμετώπιση, ο κ. Φωτόπουλος είπε ότι το γραφείο αυτό θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητο και τα μέλη του να μη διορίζονται αποκλειστικά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά κι από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Βουλή.


Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, Βασίλης Ντούμας, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση των ειδικών φρουρών για τις ρυθμίσεις τους νομοσχεδίου, για τη δυνατότητα μετάθεσης τους εκτός Αττικής και τη δυνατότητα συνδικαλιστικής τους εκπροσώπησης.


Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιος Πίλιουρας εξέφρασε διαφωνία με τον τρόπο που θα δημιουργηθεί ο θεσμός των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, διότι, όπως είπε, θα καταληφθούν οι κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού από τους πενταετούς υποχρέωσης, υποβιβάζοντας το επίπεδο του Πυροσβεστικού Σώματος.