ΕΛΛΑΔΑ

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» βραβεύτηκε από την ´Ενωση Πολυτέκνων Αθηνών

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» βραβεύτηκε από την ´Ενωση Πολυτέκνων Αθηνών

Τη διαβεβαίωση ότι η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής θα συνεχίσει να στηρίζει τις αδύναμες οικονομικά πολύτεκνες οικογένειες κάθε μήνα με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου έδωσε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμούς στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών (Ε.Π.Α.), που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Intercontinental.


Στην εκδήλωση, με χορηγία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, βραβεύτηκαν 736 και παιδιά πολυτέκνων, που αρίστευσαν την περασμένη χρονιά, στις σπουδές τους και απέκτησαν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και τους δόθηκαν και χρηματικά έπαθλα.

Επίσης, βραβεύτηκε ο φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ για το κοινωνικό του έργο και την προσφορά του στις πολύτεκνες οικογένειες που χειμάζονται από την οικονομική κρίση και έγινε παρουσίαση των δράσεων του Οργανισμού με οπτικοακουστικό υλικό.

Στην ομιλία του Πρόεδρος της ΑΣΠΕ και της ΕΠΑ κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος αναφέρθηκε στις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι υπογραμμίζοντας ότι το κράτος και η πολιτική του δεν αγκαλιάζει τους πολύτεκνους απεναντίας αδιαφορεί, αναφέροντας παραδείγματα πολιτικής και νομικών εγχειρημάτων που ακρωτηριάζουν κάθε προσπάθεια τους για επιβίωση.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στην προσφορά της πολύτεκνης οικογένειας στη χώρα μας και πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή της οικονομικής κρίσης η σκέψη του Αρχιεπισκόπου στράφηκε στην πολύτεκνη οικογένεια και τα παιδιά της. Η εντολή του, σε όλους τους συνεργάτες του, ήταν να σταθεί η «Αποστολή», με κάθε μέσο, δίπλα στους γονείς και τα παιδιά για να αντιμετωπίσουν την κρίση με αξιοπρέπεια και να συνεχίσουν , όσο γίνεται, απερίσπαστοι, την καθημερινότητα τους. Η Εκκλησία στέκεται διαχρονικά στο πλευρό των πολυτέκνων εδώ και χρόνια, μάλιστα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δίνει κάθε χρόνο επίδομα για το τρίτο παιδί στη Θράκη στέλνοντας ένα μικρό μήνυμα αναγνώρισης στην προσπάθεια σας. Η «Αποστολή» υλοποιεί με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου μας πρόγραμμα ενίσχυσης των πολύτεκνων οικογενειών στην Αθήνα με τη διάθεση δεμάτων τροφίμων σε οικογένειες που έχουν συνολικά πάνω από 2000 μέλη».

«Η Εκκλησία και με την «Αποστολή», κατέληξε, «θα είναι δίπλα σας, κοντά στις ανάγκες, στις ανησυχίες σας. Συνεχίστε τον αγώνα σας που μας κάνει όλους περήφανους μέσα και από τις διακρίσεις σας, επιτρέψτε μας να είμαστε ο Κυρηναίος σε κάθε σταυρό ή δοκιμασία σας, ο συνοδοιπόρος στις δυσκολίες σας. Είστε το πιο σημαντικό, το πιο δυναμικό, το πιο φλογερό κομμάτι της Ελλάδος και σας ευγνωμονούμε για αυτό».