ΕΛΛΑΔΑ

«Η ΕΣΚΔΝΑ επιδιώκει να παραδώσει τη διαχείριση σκουπιδιών σε ιδιώτες»

«Η ΕΣΚΔΝΑ επιδιώκει να παραδώσει τη διαχείριση σκουπιδιών σε ιδιώτες»
Την άποψή τους για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία αποφασίζει να διαχειριστεί τα απορρίμματα...

Την άποψή τους για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία αποφασίζει να διαχειριστεί τα απορρίμματα, κατέθεσαν σήμερα εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου, υποστήριξαν ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΚΔΝΑ και η περιφέρεια Αττικής επιδιώκουν να παραδώσουν τη διαχείριση των σκουπιδιών σε ιδιώτες και για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να εγκρίνουν τους περιβαλλοντικούς όρους για τη λειτουργία εργοστασίου βιολογικής ξήρανσης 700 τόνων.

Το εργοστάσιο -καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ- θα έχει επικίνδυνες επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Υποστηρίζει, δε, ότι το όλο εγχείρημα θα είναι πανάκριβο, θα ευνοεί έναν και μόνο εργολάβο και το κόστος θα μετακυλήσει στους πολίτες.

Αντ΄αυτού η ΠΟΕ-ΟΤΕ προτείνει, ειδικά για την Αττική, τη σωστή και ολοκληρωμένη λειτουργία του υπάρχοντος εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης - κομβοστοποίησης, που υπάρχει στα Άνω Λιόσια, τη δημιουργία δύο εργοστασίων μηχανικής ανακύκλωσης για 1200 τόνους τον χρόνο, την επέκταση και αναβάθμιση του κάδου χαρτιών, την καθιέρωση των ρευμάτων των οργανικών αποβλήτων και τέλος τη δημιουργία τριών εργοστασίων κομβοστοποίησης και την επιτάχυνση της κατασκευής των έξι Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).