ΕΛΛΑΔΑ

Οι μετανάστες διαψεύδουν την κυβέρνηση

Οι μετανάστες διαψεύδουν την κυβέρνηση

Ειρηνικά και χωρίς να προκληθούν άλλες διαμάχες επιθυμούν να τερματίσει η υπόθεση με τη διαμονή των μεταναστών στην «Υπατία» οι...

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φιλιππάκος

Ειρηνικά και χωρίς να προκληθούν άλλες διαμάχες επιθυμούν να ολοκληρωθεί η "φιλοξενία" των μεταναστών στο Μέγαρο «Υπατία», οι ιδιοκτήτες του νεοκλασικού, κ.κ. Νίκος και Γεράσιμος Ρουτζούνης μιλώντας στο newsbomb.gr.

«Αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, να πάψουμε να μιλάμε για ντουβάρια, έστω και πολυτελείας, και να μιλάμε για να ανθρώπους», είπε στο newsbomb.gr ο Πέτρος Γιώτης, επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Μετανάστες και κάλεσε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα των μεταναστών για νομιμοποίηση εάν δεν θέλει να έχει νεκρούς, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Οι χημικές τουαλέτες στο προαύλιο χώρο του νεοκλασικού.

«Οι μετανάστες βρίσκονται στην 23η μέρα απεργίας πείνας και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα», τόνισε στο newsbomb.gr, ο Θανάσης Καραμπέλης γιατρός, παθολόγος- ογκολόγος, που παρακολουθεί τους μετανάστες. Όπως είπε «λιποθυμούν, και πάσχουν από ορθοστατική υπόταση, αφυδάτωση, μυϊκή ατροφία, και γενική αδυναμία».

Ο κ. Καραμπέλης απαντώντας στον υπουργό Υγείας, που μίλησε για «βόμβα» λοιμώξεων αναφερόμενος στο κτίριο, τον κατηγόρησε ως υπεύθυνο για το αυτόφωρο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. «Δεν υπάρχει κρούσμα της νέας γρίπης στους μετανάστες, προσπαθεί να εκφοβίσει τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπέλης.

Δηλώσεις εκπροσώπου των μεταναστών

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι στην περιοχή όπου βρίσκεται το Μέγαρο «Υπατία», δηλώνουν πως δε νιώθουν απειλή από τους μετανάστες, ούτε ανησυχούν για την υγεία τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Γ.Β. υπαλλήλου καφετέριας δίπλα από το κτίριο. Σε ερώτηση αν ανησυχεί για την υγεία της, απάντησε πως σε καμιά περίπτωση δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Από την άλλη όμως, η πλειονότητα των ερωτηθέντων - κατοίκων δήλωσε πως θα ήθελε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα των μεταναστών.

Οι μετανάστες φιλοξενούνται σε έναν όροφο, στο υπόγειο και στην αυλή του νεοκλασικού.Οι υπόλοιπες αίθουσες, σύμφωνα με τους υπευθύνους είναι κλειστές.

Τοιχοκολλημένες οδηγίες στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου που φιλοξενούνται οι μετανάστες.