ΕΛΛΑΔΑ

Ανέβαλαν τη σύλληψη, «πέταξε» ο Κυριακίδης

Ανέβαλαν τη σύλληψη, «πέταξε» ο Κυριακίδης

Τον είδαν να μπαίνει στο σπίτι του το βράδυ και περίμεναν να τον πιάσουν το πρώι

«Τον είδαμε να μπαίνει στο σπίτι του. Ας μην εκτελέσουμε το ένταλμα σύλληψής του τώρα το βράδυ, τον παρακολουθούμε… θα τον συλλάβουμε το πρωί…» Με αυτή τη διαβεβαίωση οι άντρες των ειδικών δυνάμεων που επρόκειτο να συλλάβουν τον Πέτρο Κυριακίδη ανέβαλαν την εκτέλεση της εντολής το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου 2012.

Όπως αναφέρει κυριακάτικη εφημερίδα σάλο προκάλεσε δημοσίευμα το οποίο ανέφερε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο 72χρονος «άνθρωπος του θεού», πολυβραβευμένος από ΜΜΕ και ανώτατους κληρικούς, ο Π. Κυριακίδης, ντύθηκε παπαάς και το έσκασε σαν κοινός εγκληματίας, με ιδιωτική πτήση πετώντας μέσω Λιχτενστάιν για Λατινική Αμερική.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με τη δικογραφία η Αστυνομία κατέσχεσε από το σπίτι του Λ. Λαυρεντιάδη πέντε επιστολές του Π. Κυριακίδη. Με αυτές ο Κυριακίδης επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο επιμένοντας ότι όλα ανήκουν στον άλλοτε επιστήθιο φίλο του τραπεζίτη.

«Όλες οι επενδύσεις και οι μετοχές μου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως και η ΝΕΠ ΑΕ. Ανήκουν στον Λ. Λαυρεντιάδη», ομολογεί χαρακτηριστικά. Οι επιστολές είχαν παραλήπτες της DeutscheBank, BNPParibas, DresdnerBank, Banca del Gottardo SA κ.α.

Διαβάστε επίσης:

Ντυμένος παπάς το έσκασε ο Κυριακίδης

Στη φυλακή ακόμη δύο συγκρατηγορούμενοι του Λαυρεντιάδη

Ελεύθερος με όρους 82χρονος κατηγορούμενος της Proton