ΕΛΛΑΔΑ

Θέτει σε αργία τον Δήμαρχο Ζαχάρως o Άρειος Πάγος

Θέτει σε αργία τον Δήμαρχο Ζαχάρως o Άρειος Πάγος
Τη δημαρχιακή καρέκλα του Πανταζή Χρονόπουλου, «πριόνισε» ο Άρειος πάγος...

Τη δημαρχιακή καρέκλα του Πανταζή Χρονόπουλου, «πριόνισε» ο Άρειος πάγος. Με απόφασή του το Ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε την αργία για τον εκλεγμένο δήμαρχο της Ζαχάρως. Τον τελευταίο λόγο για το αν ο κ. Πανταζής Χρονόπουλος θα ασκήσει ή όχι τα καθήκοντά του έχει πλέον το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Πανταζής Χρονόπουλος έχει καταδικαστεί δύο φορές από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών σε ποινές φυλάκισης οχτώ και δέκα μηνών για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τις καταδικαστικές αποφάσεις ο δήμαρχος Ζαχάρως απέκλεισε από τις προσλήψεις στο ΚΕΠ της περιοχής εκείνους που είχαν τα νόμιμα προσόντα. Στη συνέχεια εξέδωσε χρηματικά εντάλματα πληρωμών για τους παρανόμους προσληφθέντες παρά το γεγονός ότι υπήρχε αρνητική εισήγηση της υπηρεσίας διαχείρισης του δήμου.

Για τις καταδίκες αυτές ο Π. Χρονόπουλος προσέχθηκε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεσή τους. Ωστόσο, οι Αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτησή του κρίνοντας ότι οι εφετειακές αποφάσεις έχουν πλήρη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.