ΕΛΛΑΔΑ

Στους «δρόμους» φοιτητές του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Στους «δρόμους» φοιτητές του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση φοιτητών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη...

Σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση φοιτητών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, που αντιδρούν στην προτεινόμενη συγχώνευση του Πανεπιστημίου τους με το ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, φοιτητές της Πολυτεχνικής σχολής πραγματοποίησαν πορεία, η οποία ξεκίνησε από το αμφιθέατρο του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και κατέληξε στο Συνεδριακό Κέντρο «Κοβεντάρειο», όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, με θέμα τον «Καλλικράτη» στα ΑΕΙ.

«Θα παραμείνουμε εδώ έως αργά, για να παρακολουθήσουμε όλη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης και τι αποφάσεις αυτό θα λάβει», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των φοιτητών, Πέτρος Περλαντίδης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Πολυτεχνείο.

Οι φοιτητές -όπως είπε- ζητούν άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα της Πολυτεχνικής σχολής, επαγγελματικά δικαιώματα στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, πλήρωση κενών θέσεων Διδακτικού προσωπικού, καθώς και την παραίτηση της Διοικούσας Επιτροπής και του προέδρου της, Ιωάννη Μανωλόπουλου.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη των γραφείων της Διοικούσας Επιτροπής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη. Υπό κατάληψη τελεί και το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής, καθώς και το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

«Θα συνεχίσουμε την κατάληψη έως ότου δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις από το υπουργείο Παιδείας», είπε ο κ. Περλαντίδης.