ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται ο ηλεκτρονικός υπολογισμός σύνταξης στο ΤΕΒΕ

Έρχεται ο ηλεκτρονικός υπολογισμός σύνταξης στο ΤΕΒΕ
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει ο ηλεκτρονικός υπολογισμός σύνταξης των ασφαλισμένων...

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει ο ηλεκτρονικός υπολογισμός σύνταξης των ασφαλισμένων στο ΤΕΒΕ, καθώς για τη συγκεκριμένα μερίδα πολιτών τα στοιχεία είναι πιο αναλυτικά, τόνισε ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), Γεράσιμος Βουδούρης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βουδούρης στο περιθώριο αποψινής εκδήλωσης στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, διευκρίνισε ότι με τον ηλεκτρονικό υπολογισμό ο καθένας θα μπορεί να υπολογίσει πότε βγαίνει στη σύνταξη και το ακριβές ύψος του ποσού που θα λάβει. Βέβαια για να μπορέσει κάποιος να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία, θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμερος.

Προανήγγειλε επίσης, τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγείας, τονίζοντας ότι θα αφορά σε 9 εκατ. ασφαλισμένους και διευκρίνισε ότι θα είναι ένας συγκροτημένος φορέας με ένα δίκτυο περί των 25.000 γιατρών, από τους οποίους και ο ασφαλισμένος θα επιλέγει τον γιατρό του.

Επιπλέον, ο διοικητής του ΟΑΕΕ, τόνισε ότι από τους 850.000 ασφαλισμένους στον οργανισμό, οι 250.000 δεν πληρώνουν τις εισφορές τους, ενώ την ίδια στιγμή εξέφρασε την πεποίθηση ότι το «αύριο» του οργανισμού διαγράφεται θετικό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ενώ όλοι λέγανε ότι το 2010 ο φορέας θα χρεοκοπούσε, τελικά «έκλεισε» το 2010 με λογιστικό πλεόνασμα ύψους 30 εκατ. ευρώ.