ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για τους 5.000 υπαλλήλους κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Αγωνία για τους 5.000 υπαλλήλους κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν οι εργαζόμενοι των 330 ελληνικών υποκαταστημάτων

Την ίδια ώρα που χιλιάδες Κύπριοι αναμένουν με αγωνία τις πολιτικές αποφάσεις σχετικά με το κούρεμα των καταθέσεων στη Μεγαλόνησο, το δικό τους δράμα ζουν περίπου 5.000 εργαζόμενοι της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής Τράπεζας.

Οι υπάλληλοι των 330 υποκαταστημάτων κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα γίνει με όλους αυτούς. Είναι αξιοσημείωτο πάντως πως το συνολικό ενεργητικό των τραπεζών αυτών στη χώρα μας αγγίζει τα 25 δισ. ευρώ με τις καταθέσεις να ξεπερνούν τα 14.5 δισ. και τα δάνεια να βρίσκονται πάνω από 20 δισ. ευρώ.

Όπως εύκολα λοιπόν μπορεί να γίνει αντιληπτό, η διάδοχη κατάσταση θα δημιουργήσει αναταράξεις με τις ελληνικές τράπεζες ήδη να εξετάζουν την πιθανότητα να εξαγοράσουν υποκαταστήματα, χωρίς όμως να έχει γίνει το παραμικρό γνωστό για την τύχη των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδιαφέρον των Alpha Bank και Εθνικής για την Τράπεζα Κύπρου, της Πειραιώς για την Ελληνική Τράπεζα αλλά και πιθανότητα η εν Ελλάδι Cyprus Popular Bank να απορροφηθεί από την Alpha Bank ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.