ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει στη φυλακή ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Παραμένει στη φυλακή ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Να παραμείνει προφυλακισμένος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αποφάσισαν με ένα ογκώδες βούλευμα οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Ο κ. Λαυρεντιάδης κρατείται προσωρινά από τον περασμένο Δεκέμβριο για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank προς εταιρίες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του την εποχή που ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας.

Το Συμβούλιο, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα απέρριψε τους λόγους για τους οποίους ο επιχειρηματίας αιτήθηκε την αποφυλάκισή του και διέταξε την παραμονή του στις φυλακές .

Ο επιχειρηματίας ζητούσε να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση προβάλλοντας μια σειρά από δικονομικούς λόγους (παράνομη η προφυλάκισή του καθώς δεν είναι ύποπτος φυγής, βρισκόταν στη χώρα όταν συνελήφθη και ήταν στη διάθεση των αρχών κλπ) αλλά και εγνωσμένους με σειρά εγγράφων λόγους υγείας που καθιστούν "αδιανόητη" την κράτηση του. Οι δικαστές όμως του Τριμελούς Συμβουλίου είχα αντίθετη άποψη και απέρριψαν αυτούς τους λόγους σε ένα βούλευμα (1327/13)που φτάνει τις 74 σελίδες.

Πήρε προθεσμία ο Δελλατόλας

Για την ίδια υπόθεση , προθεσμία για τις αρχές Απριλίου για να προετοιμάσει την απολογία του ζήτησε και πήρε δια του συνηγόρου του, ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας , που κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος και είχε κληθεί από την δεύτερη ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του συντάχθηκε μετά την αποκάλυψη εμβάσματος μισού εκατομμυρίου ευρώ από λογαριασμό στην Κύπρο που φέρεται να έστειλε ο νυν κατηγορούμενος Πέτρος Κυριακίδης στον εκδότη και δημοσιογράφο, την περίοδο κατά την οποία οι λογαριασμοί του πρώτου στην Ελλάδα ήταν δεσμευμένοι από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank.

Το συγκεκριμένο έγγραφο της συναλλαγής βρέθηκε στη δικογραφία που σχημάτισαν για το σκάνδαλο, αρχικά ο εισαγγελέας Ι.Δραγάτσης και στη συνέχεια η ανακρίτρια Χατζάκη.

Ήδη ο εκδότης έχει απαντήσει πως τα χρήματα αυτά ήταν δόση για ποσό που είχε συμφωνηθεί (και αποδεικνύεται με έγγραφα που διαθέτει) για την πώληση μειοψηφικού ποσοστού της εφημερίδας "Το Ποντίκι" στον καταζητούμενο σήμερα Π.Κυριακίδη, την εποχή που συμμετείχε σε δεκάδες άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις.