ΕΛΛΑΔΑ

Από την Καρύταινα ξεκινά το Καρναβάλι Μεγαλόπολης

Από την Καρύταινα ξεκινά το Καρναβάλι Μεγαλόπολης
Ανοίγει η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Καρναβάλι Μεγαλόπολης 2011...

Ανοίγει η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Καρναβάλι Μεγαλόπολης 2011, που φέτος η εκκίνηση γίνεται στην Καρύταινα κι επεκτείνεται σε όλα σχεδόν τα χωριά του νέου Καλλικρατικού δήμου.

Στο ισόγειο του δημαρχείου της Καρύταινας θα λειτουργήσει εργαστήρι κατασκευής Καρνάβαλου από ανακυκλώσιμα υλικά, για παιδιά 4-12 ετών.
Το εργαστήρι στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει για αποκριάτικες κατασκευές και το προσεχές Σάββατο από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, ενώ η επίσημη έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου, με την ''Παρωδία γάμου του Τρόικα με την Ελλαδίτσα..''

Η ετοιμασία του γαμπρού και της νύφης θα ξεκινήσει στην Καρύταινα, στις 4.00 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα μεταβούν στη Μεγαλόπολη όπου θα γίνει σύντομη περιοδεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία στις 7.00 όπου θα τελεστεί το μυστήριο. Θα ακολουθήσει η γαμήλια δεξίωση με ζωντανή μουσική από τα Παιδιά της Μεγαλόπολης και πλούσιους μεζέδες και κρασί.