ΕΛΛΑΔΑ

Αναβρασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα της Μεσσηνίας

Αναβρασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα της Μεσσηνίας
Αναβρασμός επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της Μεσσηνίας, από τις συζητήσεις που γίνονται για τις συγχωνεύσεως...

Αναβρασμός επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της Μεσσηνίας, από τις συζητήσεις που γίνονται για τις συγχωνεύσεως και καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Από σήμερα πραγματοποιούν κατάληψη οι μαθητές του Λυκείου Λογγά και Διαβολιτσίου. Μάλιστα από το Διαβολίτσι οι μαθητές, μαζί με καθηγητές και τους γονείς τους έφτασαν στην Καλαμάτα το πρωί και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για πολύ ώρα έξω από τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, ενώ αντιπροσωπεία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών έγιναν δεκτοί κι εξέθεσαν τις αντιρρήσεις τους στο διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος αύριο θα επισκεφθεί το σχολείο του Λογγά.

Στην Καλαμάτα όμως και στα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έφτασαν και οι γονείς από το δημοτικό σχολείο της Χρυσοκελλαριάς Κορώνης και είχαν συνάντηση με τον διευθυντή εκπαίδευσης στον οποίο δήλωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια για συγχώνευση του σχολείου τους.

Ζήτημα έχει ανακύψει και με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη στον τοπικό τύπο, όπου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί η κατασκευή νέου κτηρίου, για την στέγαση του γυμνασίου - Λυκείου στην Κορώνη, την οποία ο Δήμος Πύλου - Νέστορος με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει '' ατυχή''. Ο Δήμος κάνει λόγο για μια δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή και επισημαίνει ότι, ''η διεκδίκηση της υλοποίησης του έργου από μεριάς του Δήμου θα συνεχιστεί και ευελπιστούμε στη στήριξη του κ. Μαλαπάνη καθώς και φυσικά στην ανασκευή των δηλώσεών του, ενώ περιμένουμε να λάβει άμεσα επίσημη θέση και ο αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης για το εν λόγω ζήτημα''.

Τέλος διαμαρτυρίες υπάρχουν και από τους γονείς, του Μπενάκειου 5ου δημοτικού σχολείου Καλαμάτας, γιατί έχουν βάσιμες πληροφορίες ότι το ιστορικό σχολείο τους, οδηγείται προς συγχώνευση με το 13ο δημοτικό σχολείο της πόλης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι λόγω των εγκαινίων της εστίας του ΤΕΙ μεθαύριο το πρωί και το ενδεχόμενο επίσκεψης της υπουργού Παιδείας στην πόλη, για την τελετή, οργανώνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.