ΕΛΛΑΔΑ

Ουρές στις κυπριακές τράπεζες

Ουρές στις κυπριακές τράπεζες

Ουρές σχηματίστηκαν από το πρωί στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα, τα υποκαταστήματα των οποίων άνοιξαν στη χώρα μας μετά από οχτώ ημέρες που ήταν κλειστές.

Με ιδιαίτερη ανησυχία και αγωνία για το μέλλον των κυπριακών τραπεζών, οι Έλληνες καταθέτες βρέθηκαν σήμερα στα γκισέ προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους. Ωστόσο, όπως υποστήριξαν οι ίδιοι στο Newsbomb.gr, οι συναλλαγές έγιναν κανονικά, χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, όπως οι ίδιοι αναφέρουν τηρούν στάση αναμονής.

Η κάμερα του Newsbomb.gr βρέθηκε έξω από υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην Αθήνα και κατέγραψε την αγωνία των πολιτών που έχουν καταθέσει τα χρήματά τους σε κυπριακή τράπεζα. Η ασφάλεια που ένιωσαν στο παρελθόν τοποθετώντας τα λεφτά τους σε κυπριακές τράπεζες, σήμερα έχει μετατραπεί σε ανασφάλεια.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία διατηρεί λογαριασμούς στην Τράπεζα Κύπρου υποστήριξε πως ανησυχεί όπως όλος ο κόσμος. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια δεν σκέφτεται προς το παρόν να αλλάξει τράπεζα. «Βλέποντας και κάνοντας» ανέφερε περιμένοντας με αγωνία τις εξελίξεις.

Ανησυχία όχι μόνο για τις κυπριακές τράπεζες, αλλά και για τις ελληνικές εξέφρασε μία γυναίκα, βγαίνοντας από το υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου.

Μία άλλη γυναίκα, η οποία έχει καταθέσει τα χρήματά της στην Τράπεζα Κύπρου ανέφερε πως ανησυχεί για τα πάντα. « Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας» υποστήριξε, ωστόσο δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να διαλύουμε έτσι ένα ολόκληρο σύστημα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που εργάζονται. Αν αρχίσει ο καθένα να σκάφτεται τον εαυτό του δεν θα πάνε καλά τα πράγματα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας». Τέλος, ανέφερε ότι πρέπει όλοι οι καταθέτες να κάνουν λίγη υπομονή και να παρακολουθούν τις εξελίξεις προτού κάνουν το επόμενο βήμα.

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε και ένας ηλικιωμένος καταθέτης, ο οποίος ωστόσο συνιστά υπομονή. «Δεν σκέφτομαι τώρα να αλλάξω τράπεζα, αλλά θα συμβουλευτώ κάποιον ειδικό να μου συμβουλέψει» υποστήριξε στην κάμερα του Newsbomb.gr.