ΕΛΛΑΔΑ

Στο «εδώλιο» για τα επεισόδια του Ηρακλείου

Στο «εδώλιο» για τα επεισόδια του Ηρακλείου
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες που συμμετείχαν στα επεισόδια της Τετάρτης...

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες που συμμετείχαν στα επεισόδια της Τετάρτης, στο κέντρο του Ηρακλείου. Αφορμή δόθηκε η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου του πρώην ΠΙΚΠΑ.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας (Λιοντάρια) και στη συνέχεια, τις πρώτες βραδινές ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη, κουκούλες και μαντήλια, κατευθύνθηκαν προς το ΠΙΚΠΑ με σκοπό την ανακατάληψη του κτιρίου.

Έξω από το κτίριο, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτεθήκαν στις Αστυνομικές δυνάμεις που φύλαγαν το χώρο, με μολότοφ, πέτρες και ξύλα, με αποτέλεσμα από τις επιθέσεις να τραυματιστεί με πέτρα ένας αστυνομικός στο χέρι.
Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν τρεις γυναίκες ηλικίας 22, 22 και 25 χρονών, καθώς και ένας άνδρας ηλικίας 26 χρονών, οι οποίοι κατά τη στιγμή της σύλληψης, προέβαλλαν αντίσταση κατά των αστυνομικών, με κοντάρια και ξύλινα καδρόνια, μήκους 1,15 και 0,75 μέτρων αντίστοιχα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείου του Ηρακλείου, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων, ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, αντίσταση, νομοθεσία περί όπλων, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, επικίνδυνη σωματική βλάβη.