ΕΛΛΑΔΑ

Φέι Μαρί Μάγιερ: «Καλά, πλάκα μας κάνετε;»

Φέι Μαρί Μάγιερ: «Καλά, πλάκα μας κάνετε;»
Επιστολή από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται προσωρινά για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση...

Επιστολή από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται προσωρινά για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, έστειλε η Γερμανίδα Φέι Μαρί Μάγιερ σε γνωστή ιστοσέλιδα. Η 27χρονη, η οποία είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες αίτηση αποφυλάκισης δια των συνηγόρων της, αναφέρει στην επιστολή πως βρίσκεται στις φυλακές μόνο και μόνο επειδή είναι ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο.

«Τα μόνα στοιχεία με τα οποία με προφυλακίζουν είναι επειδή κατείχα δημοσιευμένα έντυπα και επειδή είμαι αναρχική» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Φέι Μαρί Μάγιερ, βάλλοντας κατά της απόφασης του συμβουλίου πλημμελειοδικών.

Με έντονη επικριτική διάθεση η 27χρονη Γερμανίδα σχολιάζει τον τρόπο που ασκεί την εξουσία η Πολιτεία, καταλύοντας το «δίπολο αθωότητας-ενοχής» με στόχο τη διαίρεση των αγωνιζόμενων σε καλούς και κακούς. Την ίδια στιγμή εξαπολύει βολές κατά της πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης.

Διαβάστε σημεία της επιστολής:


Γράμμα από τη φυλακή

Εντός των τειχών…
Μα να που τελικά κάποιες φορές ακόμη και τα πιο τραβηγμένα σενάρια γίνονται πραγματικότητα, μα να που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού επειδή ακριβώς κατείχα δημοσιευμένα έντυπα, επειδή είμαι αναρχική. Βεβαίως, το αρχικό κατηγορητήριο διευρύνθηκε, καθώς προστέθηκε το βαρύτατο αδίκημα της αναφοράς μου στους αναρχικούς φυλακισμένους ως πολιτικούς κρατούμενους. Αυτά είναι τα ευρήματα με τα οποία στοιχειοθετείται η απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών, τα μόνα στοιχεία με τα οποία με προφυλακίζουν. Δεν εκπλήσσομαι, απλά αναρωτιέμαι εάν αυτό που υφίσταμαι δεν είναι πολιτική δίωξη, τότε τι είναι;

(...)

Καλά, πλάκα μας κάνετε;

Η ίδια η εξουσία καταρρίπτει το δίπολο αθωότητας-ενοχής που τόσα χρόνια χρησιμοποίησε για να διαιρέσει το μέτωπο των αγωνιζόμενων σε καλούς και κακούς, νόμιμους και παράνομους. Πλέον, όλα σχετικοποιούνται, οι διαχωριστικές γραμμές γίνονται ρευστές και όλοι όσοι αντιστέκονται τοποθετούνται στην όχθη των ενόχων. Όλοι είναι εν δυνάμει έγκλειστοι στα φιλόξενα κελιά των ελληνικών φυλακών.

Δεν χρειάζεται πια το διαίρει και βασίλευε, η χούντα έχει γίνει πια απροκάλυπτη, ο κόσμος χωρίζεται ξανά σε δυο τμήματα. Σε καταπιεσμένους και κυρίαρχους.

(...)

Όλα αυτά στο σήμερα είναι άκρως επικίνδυνα.

Επικίνδυνα, γιατί στην εποχή που έμελλε να ζήσουμε έχει κάνει την εμφάνισή του ο νέος φιλελεύθερος ολοκληρωτισμός, η τελείως μεταμοντέρνα και πάντα σοσιαλιστική χούντα.


Επικίνδυνα, καθώς τα κομμάτια του κόσμου που αντιστέκονται διευρύνονται, δικτυώνονται, αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του πολύμορφου αγώνα.

(...)

Η χούντα αυτή τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τις προηγούμενες, καθώς έχει υιοθετήσει από αυτές την στρατιωτική υπεροχή με τις γρήγορες, ευέλικτες και πανταχού παρούσες δυνάμεις ¨ασφαλείας¨ και το ασφαλίτικο παρακράτος που κυκλοφορεί και οπλοφορεί με κουκούλες και χωρίς διακριτικά, ειδικευμένο στο κυνήγι και τον βασανισμό αγωνιστών, ειδικευμένο για να τρομοκρατεί αληθινά. Τρομοκράτες με νέες και παλιότερες μεθόδους, απαγωγές καταμεσής του δρόμου με κινηματογραφικά εφέ, δημοσιεύσεις φωτογραφιών πριν ακόμη κι από την απαγγελία των κατηγοριών (πρόσφατη περίπτωση του συντρόφου Κ. Σ στη Θεσσαλονίκη), εφεύρεση οργανώσεων δίχως όνομα και ενέργεια στο κατηγορητήριό τους, τρομονόμους με ειδικές διατάξεις, κι άλλους νόμους, κι άλλες φυλακίσεις.

(...)

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, για τους παραπάνω λόγους η αλληλεγγύη ως βασική συνιστώσα συνένωσης του μετώπου των καταπιεσμένων, παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Η αλληλεγγύη που σημαίνει εγγύτητα και όχι ταύτιση, αναγνώριση του κοινού τόπου της κατάστασης αγώνα. Η θεμελιώδης πολιτική αρετή της υψηλότερης κοινωνικής οργάνωσης σε συνδυασμό με την υπέρτατη ατομική πληρότητα.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς, την φιλία μου και την σκέψη μου σε όλους τους συντρόφους και φίλους εντός και εκτός των τειχών, γερά! Γιατί μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής και την απόλυτη ελευθερία, κανείς δεν είναι ελεύθερος. Γιατί πάντοτε το πιο βαθύ σκοτάδι πέφτει πριν απ΄ το ξημέρωμα!

Fee Meyer
Κελί 35 β πτέρυγα
γυναικείων φυλακών κορυδαλλού