ΕΛΛΑΔΑ

Η Φώφη Γεννηματά σε σχολεία της Νέας Υόρκης

Η Φώφη Γεννηματά σε σχολεία της Νέας Υόρκης
Την ικανοποίηση και το θαυμασμό της για το έργο που επιτελείται στο πρώτο ελληνικό σχολείο «τσάρτερ» της Νέας Υόρκης...

Την ικανοποίηση και το θαυμασμό της για το έργο που επιτελείται στο πρώτο ελληνικό σχολείο «τσάρτερ» της Νέας Υόρκης, όσο και σε δυο ελληνοαμερικανικά ημερήσια σχολεία, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά πραγματοποίησε σήμερα επισκέψεις στο σχολείο Hellenic Classical Charter School, στο Μπρούκλιν και στα ομογενειακά ημερήσια σχολεία των κοινοτήτων του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια και του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Μαθητής του σχολείου «τσάρτερ», το οποίο χρηματοδοτείται από την πολιτεία της Νέας Υόρκης και δεν ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καλωσορίζοντας την κ. υπουργό, είπε: «Σας ευχαριστούμε που μας φέρατε την Ελλάδα». Η κ. Γεννηματά του απάντησε: «Δεν έφερα εγώ την Ελλάδα. Την βρήκα εδώ, σ’ εσάς...».

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της στα τρία σχολεία, η κ. Γεννηματά είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους κοινοτικούς παράγοντες γύρω από την προσπάθεια που καταβάλλεται στην Αμερική για να κρατηθεί η ελληνική γλώσσα και κληρονομιά, καθώς και για τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των αρμόδιων εκπαιδευτικών αρχών στις ΗΠΑ με το υπουργείο Παιδείας της χώρας μας.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι στόχος είναι η «ενδυνάμωση» της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στον Ελληνισμό της Διασποράς.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αναμένεται να έχει απόψε συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με τον οποίο θα συζητήσει μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη συνεργασία στον εκπαιδευτικό τομέα.