ΕΛΛΑΔΑ

«Ανοίγουν» οι μπάρες – ανοίγουν νέα διόδια

«Ανοίγουν» οι μπάρες – ανοίγουν νέα διόδια
Το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας, στην αυριανή συνεδρίαση, αναμένεται αποφασίσει για την κατάθεση προσφυγής...

Το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας, στην αυριανή συνεδρίαση, αναμένεται αποφασίσει για την κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ με την οποία ο Δήμος της Λαμίας θα ζητά την ακύρωση της απόφασης που ανάβει «πράσινο φως» στην εγκατάσταση ενός ακόμη σταθμού μετωπικών διοδίων, 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας ανάμεσα στη Λαμία και τη Στυλίδα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λαμίας Γιώργου Κοτρωνιά, «τις προηγούμενες μέρες εξεδόθη μία κοινή υπουργική απόφαση με έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την τοποθέτηση τόσο μετωπικών όσο και πλευρικών διοδίων 6 χιλιομέτρων, ανατολικά της πόλης. Για την έκδοση αυτής της απόφασης δεν εφαρμόστηκε καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τέτοιου είδους περιπτώσεις αλλά αντίθετα πήραν μια παλιά έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή του δρόμου του 2003 που δεν προβλέπονταν διόδια και έκαναν τροποποίηση τοποθετώντας περιβαλλοντικούς όρους και για διόδια».

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα στη Φθιώτιδα έχει ανάψει «πράσινο φως» για να τοποθετηθούν πέντε μετωπικά διόδια επί της Εθνικής οδού, από τα οποία τα τρία ήδη λειτουργούν, στην Πελασγία, στην Τραγάνα και στην Αγία Τριάδα. Στη "Μαυρομαντήλα", ανάμεσα σε Λαμία και Στυλίδα προετοιμάζονται για να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν διόδια, ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν διόδια και στην Αρκίτσα, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν προχωρήσει.
Παράλληλα με τα μετωπικά διόδια έχει ανάψει «πράσινο φως» μέσα από αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για να τοποθετηθούν και πλευρικά διόδια σε οχτώ σημεία του εθνικού δικτύου, από τα οποία σε τρία έχουν ήδη τοποθετηθεί.

Ειδικότερα έχουν τοποθετηθεί πλευρικά διόδια χωρίς όμως να λειτουργούν, στην Τραγάνα, στον κόμβο Θερμοπυλών και στο Μώλο. Προβλέπεται να τοποθετηθούν πλευρικά διόδια στην Αρκίτσα, στο Λογγό, στον κόμβος Αγίας Μαρίνας, στον κόμβο Στυλίδας και στον κόμβο Αγίας Παρασκευής.



Ως "πάρεργο στην πλάτη της ελληνικής αστυνομίας" χαρακτηρίζει τη νομοθετική ρύθμιση για τους ελέγχους για καταβολή διοδίων, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Φθιώτιδας εκφράζοντας συγχρόνως την αντίθεσή της σε τέτοιου είδους μέτρα. "Αντί η πολιτεία να αφαιρέσει από την Αστυνομία το ξένο έργο προς αυτή, έρχεται και προσθέτει άλλο ένα" υπογραμμίζουν στην ίδια ανακοίνωση.

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων κάνει λόγο για ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω έλλειψης ελαστικών και συντήρησης και σημειώνουν πως οι αστυνομικές υπηρεσίες "έχουν μείνει χωρίς απόθεμα γραφικής ύλης, χωρίς βασικά είδη για την ατομική υγιεινή, αλλά και σε όλο το αστυνομικό προσωπικό οφείλονται αποζημιώσεις εκτός έδρας προηγούμενων ετών".

"Εμείς δεν θα αναγκαστούμε από την δική σας ανεπάρκεια, να επιστρέψουμε στην εποχή των εράνων και την αναζήτηση ``χορηγών`` για βασικές υπηρεσιακές ανάγκες" σημειώνουν με έμφαση στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Ωστόσο, από τις δύο το μεσημέρι έως τις έξι το απόγευμα, Κινήσεις Πολιτών και κάτοικοι διαφόρων περιοχών της Φθιώτιδας «σήκωσαν» τις μπάρες στα διόδια της Τραγάνας, της Αγίας Τριάδας και της Πελασγίας.