ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης
Στο «μάτι» των αστυνομικών αρχών βρίσκονται 36 άτομα, τα οποία φέρεται να εμπλέκονται...

Στο «μάτι» των αστυνομικών αρχών βρίσκονται 36 άτομα, τα οποία φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης, πλαστογραφίας και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Πρόκειται για κατοίκους των περιοχών Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας και Αττικής οι οποίοι χορηγούσαν πλαστά δικαιολογητικά για να πάρουν δάνεια. Οι 17 από τους δράστες πλησίαζαν άτομα με οικονομικά προβλήματα και τα συνόδευαν είτε στις τράπεζες για να λάβουν το δάνειο, είτε σε εμπορικές επιχειρήσεις για αγορά αυτοκινήτων ή ηλεκτρικών ειδών.

Οι φερόμενοι δράστες κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος από τα εκταμιευθέντα χρηματικά ποσά των δανείων, καθώς επίσης και τα εμπορεύματα που προέρχονταν από τις παράνομες συναλλαγές σε επιχειρήσεις.

Οι υπόλοιποι εκ των 36 δραστών, που ήταν άτομα με χαμηλό εισόδημα παρουσιάζονταν απλά ως δανειολήπτες και εισέπρατταν χρήματα για την παρουσία

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε η τέλεση απατών με οικονομικό όφελος 72.737 ευρώ, ενώ οι συνολικές απόπειρες απατών ανέρχονται στο ποσό των 331.295 ευρώ.

Οι αρχές κατέσχεσαν ακόμα 2 φακέλους, οι οποίοι περιείχαν μεγάλο αριθμό εγγράφων – δικαιολογητικών, που απαιτούνταν για την έκδοση δανείων.