ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Καμία ανοχή στη βία και το ρατσισμό

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Καμία ανοχή στη βία και το ρατσισμό

Την απερίφραστη καταδίκη του αλλά και την έντονη ανησυχία του για φαινόμενα, όπως το χθεσινό «πρωτοφανές περιστατικό στη Μανωλάδα». εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

«Απέναντι σε τέτοια γεγονότα, που συνέβαιναν σε προηγούμενους αιώνες και σε άλλες ηπείρους και τα οποία παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, έχουμε καθήκον να εκφράσουμε όχι μόνο τον αποτροπιασμό μας αλλά και την αποφασιστικότητά μας να περιφρουρήσουμε το συνταγματικό μας πολιτισμό και τις θεμελιώδεις δημοκρατικές και δικαιοκρατικές αρχές και αξίες που διέπουν την ελληνική κοινωνία και, εν γένει, το σύγχρονο κόσμο», αναφέρει ο ΔΣΑ.

Δηλώνει επίσης «πάγια και διαχρονικά αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή βίας και, ειδικότερα, εν προκειμένω, σε πράξεις που συνδέονται με οποιαδήποτε μορφή ρατσιστικού μίσους, εχθρότητας και βίας».

Καλεί τέλος τα όργανα της συντεταγμένης πολιτείας και ολόκληρο τον ελληνικό λαό «σε διαρκή επαγρύπνηση», ζητώντας να μην υπάρχει «καμία ανοχή απέναντι στη βία και το ρατσισμό».