ΕΛΛΑΔΑ

Φ.Συρίγος: «Το τροχαίο Κεντέρη-Θάνου ήταν σκηνοθετημένο»

Φ.Συρίγος: «Το τροχαίο Κεντέρη-Θάνου ήταν σκηνοθετημένο»
Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου κατέθεσε νωρίτερα ο δημοσιογράφος...

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου κατέθεσε ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του δηλωθέντος τροχαίου των Κεντέρη -Θάνου.

Όμως είπε στη κατάθεσή του, απογευματινές ώρες της 12ης Αυγούστου 2004 έλαβε την πληροφορία από το φιλικό περιβάλλον των Κεντέρη-Θάνου ότι οι δυο αθλητές έχουν φύγει από το Ολυμπιακό χωριό και ότι αναζητούνται για έλεγχο ντόπινγκ που φέρονται ότι προσπάθησαν να αποφύγουν.

«Η πηγή μου ήταν σοβαρή και αξιόπιστη», τόνισε ο δημοσιογράφος συμπληρώνοντας ότι «εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε η εγκυρότητα της πηγής». Ο ίδιος αρνήθηκε επιμόνως να αποκαλύψει την πηγή του επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο, γεγονός που αποδέχτηκε το δικαστήριο παρά το αίτημα του δικηγόρου του Κ. Κεντέρη Μιχάλη Δημητρακόπουλου να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους για ψευδορκία εάν δεν αποκάλυπτε την πηγή.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, για τη πληροφορία αυτή είχε ενημερώσει όλη τη διεύθυνση της εφημερίδας μέχρι που τα μεσάνυχτα συνάδελφος του τον πληροφόρησε ότι ένα πόρταλ στο ίντερνετ έγραφε για το ατύχημα: «Ήταν σα να με χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα.» υποστήριξε ο γνωστός αθλητικογράφος. «Για το λόγο αυτό και με βάση τα νέα δεδομένα υπήρξε και 2η έκδοση της εφημερίδας».

Πρόεδρος: Γιατί να σκηνοθετήσουν ένα τροχαίο;

Φ. Συρίγος: Αυτό το ξέρουν εκείνοι. Εγώ δεν είμαι στο μυαλό κανενός. Μη μου ζητάτε να κάνω δίκη προθέσεων. Για το αποτέλεσμα μπορώ να μιλήσω μόνο, δηλαδή ότι εισήχθησαν σε νοσοκομείο ΚΑΤ και δεν υποβλήθηκαν σε έλεγχο ντόπινγκ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το ατύχημα δεν το οργάνωσαν οι ίδιοι οι αθλητές αλλά άτομα του φιλικού περιβάλλοντος τους και συγκεκριμένα ο κ. Τζέκος. Σε διακοπή της δίκης και ενώ ο Φίλιππος Συρίγος έκανε δήλωσεις σε τηλεοπτικές κάμερες ο κ. Τζέκος παρενέβη λέγοντας ότι δεν ξέρει τα πράγματα ως έχουν με αποτέλεσμα οι δυο άντρες να εμπλακούν σε ένα έντονο λεκτικό επεισόδιο.

Διαβάστε επίσης...

Προκαλεί η απουσία Κεντέρη-Θάνου από τη δίκη