ΕΛΛΑΔΑ

Με «Hummer» στα διόδια Μαλγάρων

Με «Hummer» στα διόδια Μαλγάρων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια των Μαλγάρων, θα πραγματοποιήσουν...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια των Μαλγάρων, θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων.

Οι εργαζόμενοι θα φτάσουν συνοδεία στρατιωτικών οχημάτων «Hummer» και πυροσβεστικών αυτοκινήτων, κατασκευής της εταιρίας και θα τα παρατάξουν στις δύο πλευρές της εθνικής οδού, χωρίς να διακόψουν την κίνηση επί της εθνικης οδού.

Επίσης θα μοιράσουν στους διερχόμενους οδηγούς ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τη δεινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η άλλοτε κραταιά αμυντική βιομηχανία, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί, είχαν αποφασίσει να δώσουν στη διοίκηση δεκαπενθήμερη πίστωση χρόνου, προκειμένου να βρει λύσεις στα εξαιρετικά πιεστικά προβλήματα ρευστότητας της αμυντικής βιομηχανίας. Η διοίκηση είχε δεσμευτεί έναντι των εργαζομένων για ομαλοποίηση της κατάστασης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η προθεσμία που είχαν δώσει οι εργαζόμενοι παρήλθε, χωρίς να σημειωθούν θετικές εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία γενική συνέλευση που είχε ματαιωθεί λόγω τριών κατά σειρά αναβολών, επρόκειτο να εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, κατά περίπου 24 εκατ. ευρώ.

Η ΕΛΒΟ έχει σήμερα στις γραμμές παραγωγής πρόγραμμα κατασκευής 309 οχημάτων για τις ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου, συν κάποιες ανακατασκευές για τον ελληνικό στρατό, έργα τα οποία, ωστόσο, παραμένουν «παγωμένα», λόγω έλλειψης ρευστότητας.