ΕΛΛΑΔΑ

Για τις 28 Φεβρουαρίου η δίκη του Παντείου

Για τις 28 Φεβρουαρίου η δίκη του Παντείου
Για τις 28 Φεβρουαρίου διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση κακοδιαχείρισης...

Για τις 28 Φεβρουαρίου διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση κακοδιαχείρισης «μαμούθ» ύψους 7,9 εκατ. ευρώ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το διάστημα 1992 -1998.

Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας διέκοψαν προκειμένου να μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης ο διορισμένος αυτεπαγγέλτως συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων.

Παράλληλα, η οικογένεια του πρώην Πρύτανη του Παντείου, Αιμίλιου Μεταξόπουλου, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα αιτήθηκε στο δικαστήριο την επιστροφή της εγγύησης 100.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο ως όρος για την αποφυλάκισή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρύτανης, Αιμίλιος Μεταξόπουλος έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες μετά την αποδοχή από προηγούμενη σύνθεση του δικαστηρίου αιτήματος να αρθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα που του είχε επιβληθεί, ώστε να μεταβεί για θεραπεία στο εξωτερικό.
Σε πρώτο βαθμό είχαν καθίσει στο εδώλιο συνολικά 17 κατηγορούμενοι. Από αυτούς είχαν κριθεί ένοχοι οι δέκα, ενώ στη φυλακή είχαν οδηγηθεί πέντε για σοβαρότατες κατηγορίες όπως υπεξαίρεση, απάτη, πλαστογραφία κ.λπ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο την περίοδο 1992-1998 διατέθηκαν υπέρογκα ποσά για να εξοφληθούν τιμολόγια που εκδόθηκαν για αγορά πανάκριβων ειδών υγιεινής μέχρι και τζακούζι.

Μάλιστα, κατά το κατηγορητήριο «εξανεμίστηκαν» ακόμη και οι μισθοί τεσσάρων ετών του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, τους οποίους ο ίδιος είχε διαθέσει ως καθηγητής του Παντείου για την οργάνωση της κεντρικής βιβλιοθήκης.