ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας...

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Σταδιακά δίνεται στη κυκλοφορία η Βασ. Αμαλίας ενώ Σταδίου και Πανεπιστημίου είναι ανοιχτές για τους οδηγούς.

Η πορεία υπολειπόταν σε παλμό και ένταση ενώ συμμετείχαν σε αυτή τουλάχιστον 300-400 άτομα.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αντιδρούν για τις μειώσεις στις αποδοχές τους και τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Νωρίτερα, μέλη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς. Επιτροπή των οικοδόμων μεταβεί εντός του υπουργείου και επέδωσε ψήφισμα.


Οι οικοδόμοι ζητούν να μην περάσουν τα σχέδια διάλυσης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Πειραιώς.


Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η στάση εργασίας των εργαζομένων σε τρόλεϊ και ηλεκτρικό. Το νέο χειρόφρενο θα ταλαιπωρήσει το επιβατικό κοινό καθώς για τουλάχιστον τέσσερις ώρες οι συρμοί του ηλεκτρικού και τα τρόλεϊ θα αποσυρθούν από τη κυκλοφορία, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, ο ηλεκτρικός δεν θα παραλαμβάνει επιβάτες από τις 12:00 έως τις 16:00 νωρίς το απόγευμα, ενώ τα τρόλεϊ θα διακόψουν τα δρομολόγιά τους από τις 11:00 έως τις 16:00.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα που ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει γενική 24ωρη απεργία. Χειρόφρενο θα σηκώσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ ο ηλεκτρικός θα κινηθεί από τις 09:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να κατέβουν στο κέντρο για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και την πορεία που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.