ΕΛΛΑΔΑ

Πιο αυστηρά μέτρα για τη βία στα γήπεδα προαναγγέλλει ο Γερουλάνος

Πιο αυστηρά μέτρα για τη βία στα γήπεδα προαναγγέλλει ο Γερουλάνος
Η βία στα γήπεδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου...:

Η βία στα γήπεδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο.

Ο κ. Γερουλάνος ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΠΟ για το νομοσχέδιο περί βίας που θα δοθεί το Μάρτιο προς δημόσια διαβούλευση, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα της βίας είναι συνολικό, και ως εκ τούτου χρήζει και συνολικής αντιμετώπισης. Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου προβλέπουν την αυστηροποίηση των ποινών από τον ΟΠΑΠ και τις ρήτρες βίας της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του, ο κ. Πιλάβιος εξέφρασε τη δέσμευσή του ότι η ΕΠΟ θα αυστηροποιήσει ακόμη περισσότερο τον πειθαρχικό της κώδικα τον Ιούνιο.

«Προτεραιότητά μας είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Προς αυτή την κατεύθυνση κινητοποιήσαμε όλες τις δυνάμεις και στο πλαίσιο αυτό έγινε και η συνάντηση με την ΕΠΟ» τόνισε ο κ. Γερουλάνος.

Για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, το υπουργείο Πολιτισμού θα επιδοθεί σε σειρά επαφών. Εντός των ημερών, ο Παύλος Γερουλάνος θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Γιάννη Σπανουδάκη, για την αυστηροποίηση των ρητρών βίας στα χορηγικά συμβόλαια του ΟΠΑΠ, ενώ ο Γιώργος Νικητιάδης θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, και τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γόντικα.

πηγή: newscode.gr