ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες Αργ. Ντινόπουλου για τις ΜΚΟ

Καταγγελίες Αργ. Ντινόπουλου για τις ΜΚΟ
Στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στην Ελλάδα...

Στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στην Ελλάδα έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, ενώπιον της αρμόδιος Εισαγγελέως που διενεργεί σχετική έρευνα μετά από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ιωάννη Σακελλάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής προσκόμισε δύο συμβάσεις χρηματοδότησης που είχε υπογράψει η Οικολογική Οργάνωση Δράμας το 2002 και το 2003 με το υπουργείο Εξωτερικών, όταν καθ΄ύλην αρμόδιος υπουργός ήταν τότε ο σημερινός πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Από τις συμβάσεις αυτές σύμφωνα με τον κ. Ντινόπουλο προκύπτει ότι το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης ήταν 105.000 ευρώ και όχι 532.500 ευρώ.

Ο βουλευτής ισχυρίζεται πως ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας κατόπιν σχετικής ερώτησής του βεβαιώνει ότι από τα ταμεία του υπουργείου βγήκε το ποσό 532.500 ευρώ.

Το ζήτημα είναι ότι υπάρχει μια διαφορά 448.500 ευρώ τα οποία ουδείς γνωρίζει που κατέληξαν.

Υπενθυμίζεται ότι στο στόχαστρο της δικαιοσύνης έχουν τεθεί πάνω από 600 ΜΚΟ οι οποίες μόνο τη χρονιά του Μνημονίου (2009-2010) εισέπραξαν περί τα 5,7 εκατ. ευρώ.