ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η επίδοση φύλλων πορείας στους εκπαιδευτικούς

Ξεκίνησε η επίδοση φύλλων πορείας στους εκπαιδευτικούς

Με τα φύλλα πορείας να επιδίδονται από το πρωί στους εκπαιδευτικούς και τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συντονίζουν τη δράση τους κατά της επιστράτευσής τους, η αγωνία των μαθητών, που θα πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, χτυπάει «κόκκινο».


Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, η τέταρτη που κηρύσσει ενάντια σε κινητοποιήσεις εργαζομένων η κυβέρνηση, προκάλεσε την αντίδραση και άλλων συνδικαλιστικών σωματείων, τα οποία ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Δευτέρας, στις 19:00, στα γραφεία της ΟΛΜΕ. Την κινητοποίηση στηρίζουν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Οι καθηγητές θα καθορίσουν την παραπέρα στάση τους αύριο Τρίτη στις Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ.

Η δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους μαθητές που περιμένουν να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια αποτυπώνεται στις δηλώσεις των πολιτών για το θέμα. Αναγνωρίζουν το δικαίωμα των εκπαιδευτικών αγωνιστούν κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, επικρίνουν την απόφαση της επιστράτευσης, από την άλλη όμως σημειώνουν πως οι καθηγητές θα έπρεπε να βρουν άλλο τρόπο διεκδίκησης, ώστε να μην επηρεαστούν οι μαθητές πριν και μέσα στις εξετάσεις. Στην πλειοψηφία τους προτείνουν να υπάρξει διάλογος με την κυβέρνηση και γίνουν οι αναγκαίες υποχωρήσεις.

Δείτε τι δήλωσαν οι πολίτες στο newsbomb.gr για το θέμα: