ΕΛΛΑΔΑ

Αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης καταθέτει η ΟΛΜΕ

Αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης καταθέτει η ΟΛΜΕ

Στο Συμβούλιο Επικρατείας καταφεύγει το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, προκειμένου να καταθέτει αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης από την κυβέρνηση.

Οι καθηγητές καλούν παράλληλα την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν πανελλαδική απεργία για την Παρασκευή 17 Μαΐου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κατήγγειλε για ακόμη μια φορά ως αντιδημοκρατική την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους καθηγητές, προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ για σήμερα το απόγευμα στις 7 έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Στο μεταξύ, από σήμερα το πρωί έχει αρχίσει η επίδοση των φύλλων πορείας σε περίπου 85.000 που επιστρατεύονται από την Τετάρτη 15 του μηνός, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, αίτηση ακύρωσης επιστράτευσης στο ΣτΕ, είχε κατατεθεί για πρώτη φορά πριν από 8 χρονιά από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Τότε, όμως, δεν είχε εκδοθεί απόφαση καθώς είχε αποσυρθεί η επίταξη των απεργών από την κυβέρνηση. Αυτή, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται πολιτική επιστράτευση χωρίς να έχει ληφθεί επισήμως απόφαση για απεργία.

Διαβάστε επίσης:

Τι λένε οι πολίτες για την απεργία των εκπαιδευτικών