ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Ξεκινούν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Κομοτηνή: Ξεκινούν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Στη διενέργεια ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών προχωρούν η περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης και οι δήμοι της περιοχής, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα κατά τους θερινούς μήνες.

Τη σχετική πρωτοβουλία έχει αναλάβει η περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, καθώς η διαδικασία του διαγωνισμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών έχει ολοκληρωθεί και η σύμβαση βρίσκεται για προσυμβατικό έλεγχο στο ελεγκτικό συνέδριο, προκειμένου αυτό να αποφανθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Εν τούτοις, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος, στους δήμους της περιοχής και ιδιαίτερα στους παραλιακούς, οι οποίοι είχαν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα καταπολέμησης ως συμβαλλόμενοι, ήδη εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει οι ψεκασμοί.

Τους δοκιμαστικούς από αέρος ψεκασμούς με την χρήση ειδικού ελικοπτέρου, παρακολούθησε και ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, στην περιοχή του Πόρτο Λάγους.

Με αφορμή τους δοκιμαστικούς ψεκασμούς που έγιναν στην περιοχή του Πόρτο Λάγους, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας - Θράκης "Περιφερειακή Αναγέννηση", με ανακοίνωσή της, εκφράζει την ανησυχία της για ενδεχόμενες παρενέργειες που θα έχει η χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων καταπολέμησης ακμαίων κουνουπιών, στη δημόσια υγεία αλλά και σε άλλες μορφές ζωής.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της "Περιφερειακής Αναγέννησης" Γιώργος Παυλίδης, «είμαστε υπέρ της καταπολέμησης των κουνουπιών, αλλά δεν θα ανεχθούμε παράπλευρες ζημίες στη δημόσια υγεία ή σε άλλες μορφές ζωής. Τα βιοκτόνα επιβάλλεται να χρησιμοποιηθούν με αυστηρή τήρηση των όρων της υπουργικής απόφασης, μόνον κατ΄ εξαίρεση και κατ΄ οικονομία».