ΕΛΛΑΔΑ

"Να βοηθήσει η ΕΕ στο μεταναστευτικό"

"Να βοηθήσει η ΕΕ  στο μεταναστευτικό"
Την αναθεώρηση της Συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» ζήτησε ο υπουργός προστασίας...

Την αναθεώρηση της Συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» ζήτησε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στη διάρκεια του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπουτσής υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη και η δίκαιη κατανομή ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών στον τομέα μετανάστευσης και ασύλου και η προώθηση δεσμευτικών λύσεων δίκαιης κατανομής ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών.

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε την ανάγκη τροποποίησης της Συνθήκης στην κατεύθυνση της προσωρινής αναστολής των μεταφορών μετά από αίτηση του επιβαρημένου κράτους μέλους και της κατάργησης του κριτηρίου της πρώτης παράνομης εισόδου

Σε ό, τι αφορά στη σύναψη Συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία επισήμανε ότι, η συνεργασία της Ε.Ε. με την Τουρκία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και ειδικότερα ως προς τον τομέα της επανεισδοχής εντάσσεται πλέον σε θεσμικό πλαίσιο.

«Η Τουρκία αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της, ως χώρα διέλευσης, και προς την Ε.Ε. και είναι υπόλογος σε αυτήν», υπογράμμισε ο κ. Παπουτσής.