ΕΛΛΑΔΑ

Τι αλλάζει στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Τι αλλάζει στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Οι διαδικασίες για την προετοιμασία των φετινών πανελλαδικών...

Οι διαδικασίες για την προετοιμασία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων δρομολογούνται ήδη από Υπουργείο Παιδείας.

Η πιο πρόσφατη νέα υπηρεσία που εγκαινιάζεται είναι αυτή της προετοιμασίας των μαθητών της γ΄ τάξης του λυκείου με "ψηφιακά βοηθήματα", που στοχεύουν να προσφέρουν έναν συμπληρωματικό, ευέλικτο και σύγχρονο τρόπο πρόσβασης των μαθητών σε χρήσιμο υποβοηθητικό υλικό αποκλειστικά για τις ανάγκες της προετοιμασίας τους ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων. Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Από φέτος αναμένεται μείωση του αριθμού εισακτέων, ή τουλάχιστον περισσότερη ορθολογική κατανομή των θέσεων, προκειμένου οι εισακτέοι να προσαρμοστούν όσο αυτό είναι δυνατόν στις απαιτήσεις των ίδιων των ιδρυμάτων.

Οι αλλαγές, που περιμένουν στο μηχανογραφικό δελτίο τούς υποψηφίους έχουν ως εξής :

- Το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα διαγραφεί από το 2ο επιστημονικό πεδίο και θα παραμείνει μόνο στο 4ο.

- Τα Τμήματα ΤΕΙ Ζωικής Παραγωγής Δυτικής Μακεδονίας (με έδρα τη Φλώρινα), Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Ηπείρου (με έδρα την Άρτα) θα παραμείνουν στο 2ο επιστημονικό πεδίο, θα διαγραφούν από το 4ο και θα ενταχθούν και στο 3ο πεδίο.

-Το Κοινό Στρατολογικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων μετονομάσθηκε σε Κοινό Σώμα: "Στρατολογικό - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων (ΣΣΝΣ).

Επιπλέον, από την επόμενη χρονιά δεν θα λειτουργήσει η Στρατιωτική Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων.

Η οικονομική κρίση, πάντως, επιβάλλει "οικονομίες" και στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Φέτος θα υπάρχουν μεγαλύτερες αίθουσες, αλλά λιγότερα εξεταστικά κέντρα και λιγότεροι επιτηρητές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας, κάθε εξεταστικό κέντρο κοστίζει τουλάχιστον 3.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβών των εκπαιδευτικών.