ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ληστής σε καταδίωξη - Έρευνες για Παλαιοκώστα

Νεκρός ληστής σε καταδίωξη - Έρευνες για Παλαιοκώστα
Ενας νεκρός είναι ο τραγικός απολογισμός αστυνομικής καταδίωξης με ένοπλους ληστές στην εθνική οδό...

Ενας νεκρός είναι ο τραγικός απολογισμός αστυνομικής καταδίωξης με ένοπλους ληστές στην εθνική οδό, στη περιοχή του Μαρτίνου. Πρόκειται για τον έναν από τους πέντε κακοποιούς, όλοι Αλβανικής καταγωγής, που νωρίτερα είχαν συμμετάσχει σε διπλή ένοπλη λήστεία στα ΕΛΤΑ και στην Αγροτική Τράπεζα στον Μώλο Λαμίας.

Οι κακοποιοί διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν για να επιβιβαστούν σε ένα άλλο όχημα. Ακολούθησε αστυνομική καταδίωξη στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας. Το ανθρωποκυνηγητό κορυφώθηκε μετά τα διόδια του Τραγανά όπου και πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Από τα πυρά νεκρός έπεσε ο ένας εκ των δραστών ενώ άλλος τραυματίστηκε στο πόδι. Και οι τέσσερις συνελήφθησαν.

Εντός του οχήματος βρέθηκαν δυο καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ. Η πολυμελής σπείρα φέρεται να είχε "σαρώσει" τη κεντρική Ελλάδα με ένοπλες ληστείες ενώ οι αστυνομικές αρχές και η Αντιτρομοκρατική εξετάζουν το ενδεχόμενο η σπείρα να είχε επαφές ακόμα και με τον περιβόητη καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.