ΕΛΛΑΔΑ

Στο «μικροσκόπιο» το κυκλοφοριακό του Βόλου

Στο «μικροσκόπιο» το κυκλοφοριακό του Βόλου
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτεινιώτης...

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτεινιώτης με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι θα συνεργαστούν για την υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών οι οποίες θα στοχεύουν στην ενδυνάμωση της αγοράς, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που υφίσταται σε μεγάλο βαθμό ο εμπορικός κόσμος.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μαγαλιός τάχθηκε υπέρ της πρότασης της δημοτικής αρχής για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κεντρικό ιστό της πόλης, με στόχο την αποθάρρυνση της κίνησης των αυτοκινήτων στο κέντρο.

Ο Δήμαρχος Βόλου υπογράμμισε ότι οι προτάσεις του κυκλοφοριακού στοχεύουν κατ' εξοχήν στην ενδυνάμωση της αγοράς και συνδυάζονται με προτάσεις που αφορούν στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του Αστικού ΚΤΕΛ, ώστε να αποτελέσει το κύριο μέσο μετακίνησης των πολιτών προς το κέντρο, όπως και το ποδήλατο.

«Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουν τα μέτρα αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού είναι η αστυνόμευση», απάντησε ο κ. Σκοτεινιώτης και επανέλαβε ότι επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να διευκολύνει την πρόσβαση του καταναλωτή στην αγορά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου, την αστυνόμευση του παρεμπορίου και της οργανωμένης σε επαγγελματική βάση επαιτείας, για τα οποία Δημοτική Αρχή και Εμπορικός Σύλλογος θα αναπτύξουν διαρκή διάλογο με στόχο την αντιμετώπισή τους.