ΕΛΛΑΔΑ

Νέα έρευνα για την εκμετάλλευση της Αττικής οδού

Νέα έρευνα για την εκμετάλλευση της Αττικής οδού
Από μηδενική βάση αρχίζει η δικαστική διερεύνηση για τη σύμβαση δημοσίου-Αττικής Οδού...

Από μηδενική βάση αρχίζει η δικαστική διερεύνηση για τη σύμβαση δημοσίου-Αττικής Οδού, σχετικά με το τίμημα της επίμαχης σύμβασης και την επιστροφή της εκμετάλλευσης του έργου στο ελληνικό κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Εφετών Γεώργιος Χαλιάσος διαφωνώντας με την άποψη συναδέλφου του ότι, η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο, στέλνει πίσω στην εισαγγελία Πρωτοδικών την δικογραφία ζητώντας περαιτέρω έρευνα.

Για την υπόθεση είχε παρέμβει πριν από δυο χρόνια η εισαγγελία του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα ο τότε εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Γιώργος Σανιδάς.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σανιδάς ζητούσε να διερευνηθούν: τι προβλέπει η σύμβαση για την κατασκευή της Αττικής Οδού, εάν τηρούνται οι όροι της σύμβασης και εάν η κατασκευάστρια εταιρεία, με βάση τα χρησιμοποιούντα τον δρόμο μέχρι σήμερα αυτοκίνητα, έχει καλύψει το προς είσπραξη ποσό.

Επίσης, πότε θα πρέπει να παραδοθεί η Αττική Οδός στο δημόσιο, και εάν έχει υποστεί κάποια ζημία το δημόσιο από τη χρήση και τη συνέχιση της χρήσεως του δρόμου από την κατασκευάστρια εταιρεία .