ΕΛΛΑΔΑ

Στις κάλπες οι δικηγόροι

Στις κάλπες οι δικηγόροι
Στις κάλπες θα προσέλθουν την Κυριακή 27 και την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011...

Στις κάλπες θα προσέλθουν την Κυριακή 27 και την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, οι 21.376 δικηγόροι της Αθήνας που έχουν δικαίωμα ψήφου, για να επιλέξουν το νέο πρόεδρό τους για την επόμενη τριετία.

Εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή και στους υπόλοιπους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας για την ανάδειξη νέων προέδρων.

Από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου οι Αθηναίοι δικηγόροι θα ψηφίσουν σε 52 κάλπες (26 για τους υποψηφίους προέδρους και 26 για τους υποψηφίους συμβούλους) που θα υπάρχουν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Οι δικηγόροι της πρωτεύουσας μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των 12 υποψηφίων προέδρων και των 14 συνδυασμών (δύο συνδυασμοί δεν έχουν υποψήφιο πρόεδρο).

Σε περίπτωση μη εκλογής προέδρου κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση (αυτό θεωρείται βέβαιο από τους δικηγόρους), τότε ο δεύτερος γύρος των δικηγορικών εκλογών στον ΔΣΑ θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 8 Μαρτίου 2011 (7 Μαρτίου είναι Καθαρά Δευτέρα). Να σημειωθεί ότι για την εκλογή προέδρου απαιτείται το 50 συν ένα τοις εκατό των ψηφισάντων.