ΕΛΛΑΔΑ

Καϊμακτσαλάν με το «τρένο του χιονιού»

Καϊμακτσαλάν με το «τρένο του χιονιού»
Μία μοναδική τουριστική εμπειρία μπορεί πλέον να απολαύσει όποιος θέλει να "σκαρφαλώσει" στο Καϊμακτσαλάν...

Μία μοναδική τουριστική εμπειρία μπορεί πλέον να απολαύσει όποιος θέλει να "σκαρφαλώσει" στο Καϊμακτσαλάν. Το λεγόμενο "τρένο του χιονιού" ξεκίνησε τις διαδρομές του τα Σαββατοκύριακα, καλύπτοντας την απόσταση Θεσσαλονίκη- Καϊμακτσαλάν, δύο φορές το Σάββατο και άλλες δύο την Κυριακή!

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, η αμαξοστοιχία του χιονιού καλύπτει μετ’ επιστροφής τη διαδρομή μέχρι την Άρνισσα της Πέλλας και από εκεί, με μια δικτύωση τουριστικών λεωφορείων, προωθεί τους επιβάτες για σκι και snowboard, στις χιονισμένες κορυφές του όρους Βόρρας, ή για μια βόλτα στον παραδοσιακό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας.

Η εκδρομική σιδηροδρομική γραμμή έχει μόλις δύο εβδομάδες "ζωής", αλλά αντιμετωπίζεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα από τους νέους. Κατ’ εξαίρεση, έπειτα απ' αυτό το Σαββατοκύριακο, θα γίνουν δρομολόγια και την Καθαρά Δευτέρα.

Η νέα υπηρεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ονομάζεται "Snow Train" (τρένο του χιονιού), και όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες, "ταξιδεύει όχι μόνο στο μαγευτικό Καϊμακτσαλάν, αλλά και στη νέα εποχή των θεματικών και σύγχρονων σιδηροδρομικών μεταφορών".

Το "τρένο του χιονιού" είναι ένας μοντέρνος συρμός, εξοπλισμένος με μπαρ και εστιατόρια στα τρία από τα πέντε βαγόνια του, με παιδότοπο για να απασχολούνται τα παιδιά καθ’ οδόν , καθώς και με ειδική σκευοφόρο, για την άνετη μεταφορά του προσωπικού χιονοδρομικού εξοπλισμού σκι και των snowboard. Επίσης, διαθέτει υπερσύγχρονη καμπίνα και ειδικές τουαλέτες για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πηγή: agelioforos.gr