ΕΛΛΑΔΑ

10.000 απεγκλωβισμένοι από τη Λιβύη καταφτάνουν στη Κρήτη

10.000 απεγκλωβισμένοι από τη Λιβύη καταφτάνουν στη Κρήτη
Περί τους 10.000 απεγκλωβισμένους από την κόλαση της Λιβύη αναμένεται σήμερα να...

Περί τους 10.000 απεγκλωβισμένους από την κόλαση της Λιβύη αναμένεται σήμερα να φιλοξενήσει η Κρητική γη, με τον κατάπλου συνολικά τριών πλοίων που αναμένονται εντός της ημέρας στο Λιμάνι του Ηρακλείου.


Ήδη εν πλω βρίσκεται αυτή την ώρα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο μεταφέρει τουλάχιστον 2911 Κινέζους υπηκόους και 13 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων. Το επιβατικό αναμένεται να «δέσει» στο λιμάνι εντός δυο ωρών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις της τη μεταφορά χιλιάδων Φιλιππινέζων στο ελληνικό νησί.
Το «ΕΛ. Βενιζέλος» πλέει με χαμηλές ταχύτητες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.


Στο λιμάνι του Ηρακλείου έχει συγκεντρωθεί ένα μεγάλο κομβόι τουριστικών λεωφορείων- ο αριθμός τους αγγίζει τα 50-60- τα οποία αναμένεται να μεταφέρουν τους επιβάτες προκειμένου να τους διοχετεύσουν στα συνολικά 12 ξενοδοχεία που έχουν συμβληθεί να φιλοξενήσουν τους χιλιάδες αυτούς ανθρώπους.


Εντός της ημέρας, αναμένεται και η άφιξη με τα υπόλοιπα δύο καράβια, για τα οποία θα ενημερώσει η εταιρεία από την Βεγγάζη για το πότε θα αναχωρήσουν.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Αθανάσιου Καρούντζου πραγματοποιήθηκε συζητήθηκε το θέμα του συντονισμού των επιχειρήσεων για την υποδοχή των Κινέζων πολιτών στην Κρήτη και στην συνέχεια τον επαναπατρισμό τους.
Η διαδικασία της αερομεταφοράς των πολιτών προς τις πατρίδες τους θα ξεκινήσει τις απόμενες δυο ημέρες και θα πραγματοποιούνται περίπου 4-6 πτήσεις την ημέρα, ενώ θα απαιτηθούν τουλάχιστον 10-15 ημέρες για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.