ΕΛΛΑΔΑ

Η κρίση φέρνει ''τσουνάμι" εξώσεων

Η κρίση φέρνει ''τσουνάμι" εξώσεων
Στις 4 χιλιάδες ανέρχονται οι αιτήσεις για εξώσεις σε λιγότερο από δυο μήνες

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία οδηγεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές υποχρεώσεις τους, όπως η πληρωμή του ενοικίου.

Μέσα σε 40 ημέρες από την αρχή του έτους είχαν κινηθεί, σύμφωνα με το Έθνος, οι διαδικασίες για 4.000 εξώσεις όταν όλο το 2010 οι αιτήσεις ήταν 8.500.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, συχνά οι οφειλές μαζεύονται και σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν και τα 3.500 ευρώ, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να κάνουν άλλο υπομονή και να αποφασίζουν να διώξουν τον ενοικιαστή.

Στην πρώτη γραμμή αιτημάτων για εξώσεις βρίσκονται οι περιοχές που κατοικούν αλλοδαποί. Ωστόσο, σύμφωνα με το Έθνος, το τελευταίο διάστημα στη λίστα των κακοπληρωτών μπαίνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες.

Υπάλληλοι των δικαστηρίων και δικηγόροι αναφέρουν πως βλέπουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν χάσει τη δουλειά τους και από τη μία ημέρα στην άλλη βρίσκονται στο δρόμο.
Δικηγόροι δηλώνουν επίσης ότι οι ιδιοκτήτες που ζητούν τις υπηρεσίες τους για να εισπράξουν τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 50%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πολλοί ενοικιαστές αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και το ποσό των 300 και των 400 ευρώ.

Την ίδια ώρα, καλά κρατεί η «μάχη» των κοινοχρήστων.

Αρκετοί ιδιοκτήτες προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να υποχρεωθεί ο οφειλέτης να καταβάλλει το ποσό που χρωστάει.