ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται με επιτυχία η γιγαντιαία επιχείρηση επαναπατρισμού

Συνεχίζεται με επιτυχία η γιγαντιαία επιχείρηση επαναπατρισμού
Συνεχίζεται με επιτυχία η γιγαντιαία επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων και ξένων...

Συνεχίζεται με επιτυχία η γιγαντιαία επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων και ξένων υπηκόων με πλοία της ελληνικής ναυτιλίας. Νωρίς σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το «Νήσος Ρόδος» με 390 επιβάτες διαφορετικών εθνικοτήτων και έναν Έλληνα. Το επιβατικό απέπλευσε από το λιμάνι της Βεγγάζης χθες το πρωί του Σαββάτου.


Στο λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται τις πρωινές ώρες να καταπλεύσουν και δυο ακόμα πλοία της ΑΝΕΚ το "HELLENIC SPIRIT" και "OLYMPIC CHAMPION" μεταφέροντας και άλλους υπηκόους ξένων χωρών - κυρίως κινέζους - από την Λιβύη. Οι εργαζόμενοι θα διανυκτερεύσουν σε 8 συνολικά ξενοδοχεία που έχουν μισθωθεί από τις πρεσβείες τους.


Υπολογίζεται ότι η επιχείρηση επαναπατρισμού των κινέζων υπηκόων θα έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον μέσα σε 10 ημέρες, σύμφωνα με δηλώσεις του πρέσβη της Κίνας ο οποίος βρέθηκε χθες στο αεροδρόμιο των Χανίων. Από εκεί δηλαδή που αναχώρησε το Τζάμπο 747-400 των Κινεζικών Αερογραμμών και ένα Αir bus A332. To πρώτο αεροπλάνο μεταφέρει στην Κινα 328 επιβάτες και το δεύτερο 213.