ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη με εντάσεις στο υπουργείο Παιδείας

Σύσκεψη με εντάσεις στο υπουργείο Παιδείας
Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους εκπροσώπους...

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους εκπροσώπους και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας για το θέμα της συγχώνευσης σχολείων.

Μια μικρή ομάδα εκπαιδευτικών εισέβαλε στην αίθουσα του υπουργείου την ώρα που γινόταν η σύσκεψη, διέκοψε την ομιλία της υπουργού, ανήρτησε πανό και φώναξε συνθήματα κατά του ΔΝΤ αλλά και των συγχωνεύσεων. Την ίδια στιγμή, έξω από το υπουργείο το παρόν έδωσαν άλλοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι διαδήλωναν φωνάζοντας συνθήματα.

«Να κάνετε μαθήματα στα σχολεία»

Μικρή ένταση επικράτησε στο υπουργείο όταν κάποιοι από τους δημάρχους αντέδρασαν έντονα εναντίον των εκπαιδευτικών, ζητώντας τους να γυρίσουν στα σχολεία να κάνουν α μαθήματα! Η σύσκεψη διεκόπη για λίγα λεπτά, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, ωστόσο λίγο αργότερα συνεχίστηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

«Κύριος στόχος ο μαθητής»

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέπτυξε στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλες τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν στα σχολεία, τονίζοντας πως κύριος στόχος είναι ο ίδιος ο μαθητής και οι ανάγκες του, ο οποίος καλείται να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο σε νέου τύπου σχολεία.

Η υπουργός έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για σωστή αξιοποίηση σχολικών υποδομών και εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ επεσήμανε ότι «κανένα μνημόνιο δεν περιέχει αναφορά ή δέσμευση για τις συνενώσεις».

Ωστόσο, από την πλευρά τους οι δήμαρχοι τόνισαν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να παρουσιαστεί στην μεταφορά των μαθητών.