ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δεν αυξάνονται τα δημοτικά τέλη

Θεσσαλονίκη: Δεν  αυξάνονται τα δημοτικά τέλη
Ανακατατάξεις αλλά όχι αυξήσεις θα υπάρξουν στα δημοτικά τέλη της Θεσσαλονίκης...

Ανακατατάξεις αλλά όχι αυξήσεις θα υπάρξουν στα δημοτικά τέλη της Θεσσαλονίκης ενώ εξετάζεται η σύνδεσή τους με τις αντικειμενικές αξίες, όπως δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος της πόλης συμφώνησε με πρόταση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστα Γκιουλέκα για πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των ιδιοκτητών καταστημάτων που πλήττονται από τη λειτουργία του μετρό και των αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Γκιουλέκα, κάλεσε όποιον υπάλληλο του δήμου θεωρεί ότι μετακινείται σε άλλη υπηρεσία για πολιτικούς λόγους να του το αναφέρει.

Στο μεταξύ, δεν εξελέγη συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, καθώς κανένας από τους 8 υποψήφιους δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3, που αντιστοιχεί σε 33 ψήφους.

Από τη διαδικασία ψηφοφορίας απείχαν οι παρατάξεις «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» και «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο επικεφαλής της «Ομάδας Δημιουργίας», Κώστας Γκιουλέκας, ζήτησε να αναβληθεί το θέμα για να έχουν τη δυνατότητα οι σύμβουλοι να μιλήσουν με τους υποψήφιους και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μιχάλης Κωνσταντινίδης, σημείωσε ότι οι συμπαραστάτες του δημότη θα λειτουργήσουν σε πολιτικό πλαίσιο που εξυπηρετεί το κεφάλαιο.

Ψήφισαν 30 δημοτικοί σύμβουλοι και πλειοψήφησε με 22 ψήφους ο συνταξιούχος αρχιτέκτονας και αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, επί δημαρχίας Θεοχάρη Μαναβή, Κώστας Παπαθεοδώρου.