ΕΛΛΑΔΑ

«Λύνει» το χειρόφρενο η ΕΘΕΛ

«Λύνει» το χειρόφρενο η ΕΘΕΛ
Διάσπαση του Συνδικαλιστικού κινήματος σε ότι αφορά την πορεία των κινητοποιήσεων...

Διάσπαση του Συνδικαλιστικού κινήματος σε ότι αφορά την πορεία των κινητοποιήσεων, διαπιστώνεται το τελευταίο 24ωρο στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, καθώς οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, που απέκτησαν σήμερα και νέο πρόεδρο, φαίνεται να διαχωρίζουν τη θέση τους από τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, στην οποία πήραν μέρος οι συνδικαλιστές από όλες τις εταιρίες των αστικών συγκοινωνιών, έγινε πρόταση για 24ωρη απεργία την προσεχή Τετάρτη, 9 του μηνός, ενώ την επομένη ημέρα, την Πέμπτη, θα δοθεί συνέντευξη Tύπου προς τα Μέσα Ενημέρωσης.
Την άλλη Παρασκευή, 11 Μαρτίου, θα συνεδριάσει και πάλι η Συντονιστική Επιτροπή για να πάρει νέες αποφάσεις. Σημειώνεται ότι η πρόταση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν και μια εκστρατεία ενημέρωσης του επιβατικού κοινού, το οποίο έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα με τις κινητοποιήσεις που διαρκούν για πάνω από δύο μήνες. Συγκεκριμένα, θα μοιράσουν φυλλάδια στα οποία, μεταξύ άλλων, θα εξηγούν και τις επιπτώσεις που έχει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος, στο επιβατικό κοινό.

Στο χώρο της ΕΘΕΛ, τα πράγματα διαφοροποιούνται, καθώς νέος πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ Μιχάλης Λιαγούρης που αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Νίκο Κουλουμπαρίτση, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν μέσα από καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες για την πορεία των κινητοποιήσεων, μέσα από ένα "μίνι" δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι την προσεχή Τετάρτη, 9 του μηνός θα στηθούν κάλπες, όπου οι εργαζόμενοι, μέλη του Σωματείου, θα αποφασίσουν, με μυστική ψηφοφορία για τη "συμπεριφορά του κλάδου".

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι, οι στάσεις εργασίας 11 το πρωί με 4:30 το απόγευμα που είχαν ανακοινωθεί για αύριο, Τετάρτη και την Παρασκευή, δεν ισχύουν, καθώς όπως είπε, η απόφαση που ελήφθη δεν είχε τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες, αφού στην ουσία χτες δεν υπήρχε πρόεδρος του Σωματείου.