ΕΛΛΑΔΑ

Βγήκαν ζωντανοί από το φλεγόμενο σπίτι τους

Βγήκαν ζωντανοί από το φλεγόμενο σπίτι τους
Απίστευτη τύχη για δυο ηλικιωμένους, οι οποίοι την τελευταία στιγμή κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το σπίτι...

Απίστευτη τύχη για δυο ηλικιωμένους, οι οποίοι την τελευταία στιγμή κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το σπίτι, όπου διέμεναν, που έγινε μέσα σε λίγα λεπτά παρανάλωμα του πυρός.

Το γεγονός συνέβη νωρίς το απόγευμα στο Χρυσό Εμμανουήλ Παπά. Πυκνοί καπνοί «τύλιξαν» την παλιά μονοκατοικία που μέσα σε λίγα λεπτά τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οι κάτοικοι του χωριού, έντρομοι να μην επεκταθεί η φωτιά στα γύρω σπίτια, όρμησαν να σώσουν τους ηλικιωμένους και να σβήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν την πύρινη λαίλαπα, ενώ άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο έφτασαν εννέα πυροσβεστικά οχήματα από τα κλιμάκια της Ν. Ζίχνης και των Σερρών με 18 πυροσβέστες, όπου κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά και να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών με εγκαύματα σε όλο τους το σώμα και το πρόσωπο, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους.

Η Πυροσβεστική διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ πιθανολογείται ότι οφείλεται σε έκρηξη της σόμπας πετρελαίου που έκαιγαν οι ηλικιωμένοι.