ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις εισαγωγής 2013: Δείτε πώς θα διαμορφωθούν

Βάσεις εισαγωγής 2013: Δείτε πώς θα διαμορφωθούν

Από σήμερα ξεκινάει η συμπλήρωση των φετινών μηχανογραφικών, που θα καθορίσουν εν πολλοίς, τη διακύμανση των βάσεων, με τις πρώτες ενδείξεις να προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, προέκυψαν ιδιαίτερα χαμηλές επιδόσεις των μαθητών στα πεδία που συνδέονται με τις Πολυτεχνικές και εν γένει τις τεχνολογικές σχολές.

Συγκεκριμένα, Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, Μαθηματικά Κατεύθυνσης και Φυσική, αναμένεται να ρίξουν σημαντικά τον πήχη των βάσεων γεγονός που μάλλον θα πρέπει να γεμίζει αυτοπεποίθηση όσους κατάφεραν να πετύχουν σημαντικές επιδόσεις, καθώς εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό, την είσοδό τους στα λεγόμενα τμήματα πρώτης γραμμής.

Αντισταθμιστικό ρόλο πάντως, αναμένεται να παίξει η μείωση του αριθμού των εισακτέων σε Στρατιωτικές Σχολές και αρκετά ΤΕΙ καθώς και το μεγάλο ενδιαφέρον για φοίτηση σε σχολές που βρίσκονται κοντά στον τόπο διαμονής των υποψηφίων μιας και οι οικονομικές δυνατότητες είναι πλέον περιορισμένες.

Ο εκπαιδευτικός αναλυτής πάντως, Στέλιος Μαρίνης, τόνισε στον Τύπο πως οι προβλέψεις για τη φετινή χρονιά είναι αρκετά δύσκολες, ιδιαίτερα αν επιβεβαιωθούν οι μεγάλες αποκλίσεις στις βαθμολογίες.

Με μεγάλη επιφύλαξη πάντως, οι μέχρι τώρα ενδείξεις κάνουν λόγο για πτώση στις Νομικές Σχολές και σταθερές τάσεις σε Φιλοσοφικές και Παιδαγωγικές. Μικρή πτώση αναμένεται στις Ιατρικές και μεγαλύτερη στα ΤΕΙ του τομέα υγείας.

Εκεί πάντως που αναμένεται σχεδόν σίγουρη κατρακύλα, είναι οι σχολές του 3ου πεδίου, με τις πολυτεχνικές να ετοιμάζονται να υποδεχτούν μαθητές με μικρότερες βαθμολογίες από τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος διακυμάνσεις παρουσιάζει το 4ο πεδίο, ωστόσο το 5ο παρουσιάζει όμοια εικόνα με το 3ο, καθώς οι βαθμοί που καταγράφηκαν είναι ιδιαίτερα χαμηλοί.

Διαβάστε επίσης:

Από σήμερα ξεκινά η συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων