ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικών

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικών

Ξεκινά από σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12 Ιουλίου, η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων για τους υποψηφίους μαθητές για ένταξη στις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η υποβολή των δελτίων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.exams.minedu.gov.gr και απαραίτητα στοιχεία είναι ο 8ψήφιος κωδικός εξετάσεων καθώς και ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας.

Όλα τα Λύκεια της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να βοηθήσουν όσους υποψηφίους αντιμετωπίσουν προβλήματα με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Όπως ανακοινώθηκε, σε διαφορετικές ημερομηνίες θα συμπληρώσουν τα δελτία τους οι Έλληνες του Εξωτερικού, με τη διαδικασία να ξεκινά στις 8/7 και να ολοκληρώνεται στις 15 του ίδιου μήνα, μέσω της ιστοσελίδας www.exams.minedu.gov.gr/Εξετάσεις/Έλληνες του εξωτερικού.

Από 13 έως και 22 Ιουλίου, δικαίωμα υποβολής μηχανογραφικού, θα έχουν οι αλλοδαποί-αλλογενείς επιτυχόντες μέσα από την ειδική σελίδα που έχει ορίσει το Υπουργείο Παιδείας www.exams.minedu.gov.gr/Εξετάσεις/Αλλοδαποί - Αλλογενείς . Σε ότι αφορά υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις, πιστοποιημένες από αρμόδιο κρατικό φορέα, θα συμπληρώσουν μηχανογραφικά τον Σεπτέμβρη, έπειτα από νέα ανακοίνωση του Υπουργείου.