ΕΛΛΑΔΑ

Nεκροί oι δύο Αλβανοί δραπέτες μετά από ανταλλαγή πυρών με τα ΕΚΑΜ

Nεκροί oι δύο Αλβανοί δραπέτες  μετά από ανταλλαγή πυρών με τα ΕΚΑΜ

Νεκροί έπεσαν δύο εκ των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς το βράδυ στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη άλλων δύο ατόμων, ενώ διεξάγονται εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων κακοποιών.

Στην περιοχή αυτή είχαν επικεντρώσει οι αστυνομικοί από νωρίτερα σήμερα τις έρευνες τους για τον εντοπισμό των δραπετών.

Ο συναγερμός στην ΕΛΑΣ είχε σημάνει από τα ξημερώματα όταν μια θερμική κάμερα ανίχνευσε κινήσεις τεσσάρων «αντικειμένων» στην περιοχή της Aιτωλοακαρνανίας.

Τα ΕΚΑΜ τους έστησαν ενέδρα

Από χθες είχαν εντοπιστεί οι δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που έπεσαν νεκροί κατόπιν ανταλλαγής πυρών στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δραπέτες ήταν μόνοι τους χωρίς τους υπόλοιπους που αναζητούνται ακόμη από την Αστυνομία.

Χθες το βράδυ κρύφτηκαν μέσα στα πουρνάρια και περίμεναν απόψε να ξανανυχτώσει για να φύγουν από το σημείο. Όμως, ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, τους είχαν εντοπίσει οι άνδρες των ΕΚΑΜ που συμμετέχουν στην επιχείρηση και τους είχαν στήσει ενέδρα. Με το που ξεπρόβαλαν τους είπαν να παραδοθούν, όμως εκείνοι έβγαλαν τα όπλα με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ και οι αστυνομικοί και να τους τραυματίσουν θανάσιμα.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων τριών δραπετών

Μία μεγάλη περιοχή στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας έχουν αποκλείσει οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών και τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να εντοπίσουν και τους άλλους τρεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται οι έρευνες να επεκταθούν και προς την Ευρυτανία.

Όσον αφορά στην ταυτότητα των νεκρών δραπετών, οι αστυνομικοί θα περιμένουν την επίσημη ταυτοποίηση, πάντως οι πρώτες πληροφορίες δε δείχνουν τον φερόμενο αρχηγό Μάριο Κόλα.

Στο μεταξύ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έγινε κυριολεκτικά μάχη, αφού όπως λένε, άκουγαν για αρκετά λεπτά της ώρας ριπές αυτομάτων όπλων.

Κατά πληροφορίες: Αυτοί είναι οι δύο νεκροί δραπέτες

Νεκροί από την αιματηρή συμπλοκή στην Αιτωλοκαρνανία με τους κομάντος της αστυνομίας έπεσαν δύο δραπέτες που συμμετείχαν στο φόνο του αστυνομικού στο Δίστομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεκροί δραπέτες είναι ο 25χρονος LIKA EDISON και ο 41χρονος MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ ADMIR ή KRISTAQ ήταν βαριά οπλισμένοι σε σημείο που έφεραν μάλιστα καλάσνικοφ και πιστόλια μέχρι και αυτοσχέδιες χειροβομβίδες.

Αναμένεται η επίσημη ταυτοποίησή τους.

entiiii

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Οι Αλβανοί δραπέτες μπήκαν σε σπίτια και έκλεψαν όπλα

Πώς σκότωσαν τον 37χρονο αστυνομικό

Νεκρός ο αστυνομικός από τη συμπλοκή στο Δίστομο