ΕΛΛΑΔΑ

Ο ήλιος κρύβεται… το κρύο παραμένει

Ο ήλιος κρύβεται… το κρύο παραμένει
Μικρή εξασθένιση των φαινομένων θα έχουμε αύριο, Παρασκευή, σε όλη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις κυρίως...

Μικρή εξασθένιση των φαινομένων θα έχουμε αύριο, Παρασκευή, σε όλη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν μέχρι και τα 7 μποφόρ.


Αναλυτικά ο καιρός την Παρασκευή:

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να χιονίσει στα γύρω ορεινά. Οι ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως τις πρωινές κυρίως ώρες. Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα πέσει στους -1, ενώ η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα νότια και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν από 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα σημειωθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ το βράδυ δεν αποκλείεται να βρέξει στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.