ΕΛΛΑΔΑ

«Αισθανόμουν μίσος για αυτόν»

«Αισθανόμουν μίσος για αυτόν»
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 48χρονος...

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 48χρονος που κατηγορείται ότι δολοφόνησε ένα 31χρονο στέλεχος εταιρείας παροχής οδικής βοήθειας. Επίσης, το δικαστήριο έκρινε ως ενόχους για την ίδια δολοφονία και τους δύο γιου του 48χρονου, ηλικίας 24 και 25 ετών, επιβάλλοντάς τους αντίστοιχα ποινές κάθειρξης 23 ετών και 22 ετών, καθώς τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η άγρια δολοφονία σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Το κίνητρο της δολοφονίας σύμφωνα με την απολογία του 48χρονου ήταν η απόλυση του ίδιου και ενός εκ των παιδιών του από την εταιρεία και οι οικονομικές διαφορές, της τάξης των 3,500 χιλιάδων ευρώ, που είχε με το 31χρονο θύμα.

Οι δράστες, σύμφωνα με τις κατηγορίες, φέρεται πως είχαν στήσει ενέδρα στον 31χρονο πρώην εργοδότη τους σε περιοχή του Ωραιοκάστρου. Φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν στο θύμα τους με σιδηρολοστούς, ενώ επιχείρησαν να ρίξουν στο πρόσωπό του μπογιά με διαλυτικό υγρό.

Ο άτυχος νεαρός προέβαλλε σθεναρή αντίσταση και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο.

Στη συνέχεια, οι δράστες τον μετέφεραν με αυτοκίνητο σε εγκαταλελειμμένη οικοδομή στο Ελευθέριο - Κορδελιό όπου του επιτέθηκαν με τους σιδηρολοστούς και επιχείρησαν ανεπιτυχώς να τον κάψουν, περιλούζοντάς τον με βενζίνη. Τελικά, ο 48χρονος άρπαξε ένα αυτοσχέδιο όπλο και πυροβόλησε τον 31χρονο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο 48χρονος ανέφερε στο δικαστήριο καρέ-καρέ τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας, ενώ αίσθηση προκάλεσε η ωμότητα και ο κυνισμός στην περιγραφή του. «Αισθανόμουν μίσος γι’ αυτόν. Ήθελα τα χρήματά μου», είπε, χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας, υποστηρίζοντας ότι αρχικός στόχος ήταν να απαγάγουν το θύμα, να τον κρατήσουν όμηρο και να ζητήσουν από την οικογένειά του τα χρήματα. Από την άλλη, τα δύο παιδιά του, ισχυρίστηκαν ότι εκτελούσαν τις εντολές του πατέρα τους.